Ce medicamente nu trebuie să iei când eşti răcit

1 2 jpg jpeg

La cele mai mici semne de răceală apelăm la tot felul de pastile care nu sunt recomandate de specialişti. Ba mai mult, este indicat să eviţi unele

. Eventual, le poţi încerca pe acelea care sunt pe bază de plante sau remediile naturale.

Nu lua medicamente fără recomandarea medicului. De asemenea, încearcă să renunţi la antibiotice şi siropuri de tuse.

Reacţiile alergice sunt posibile la orice medicament, inclusiv la antibiotice. Multe dintre ele sunt uşoare, dar altele pot fi grave şi necesită asistenţă medicală.

Antibioticele distrug atât bacteriile rele, cât şi pe cele bune, perturbând astfel echilibrul florei intestinale. Astfel, în cazul unei răceli, te ajută să scapi de infecţii, dar îţi poate afecta stomacul, precum şi alte organe. De asemenea, dacă le consumi des, poţi să devii imun la antibiotice.

Totodată, este indicat să renunţi la picăturile nazale, fiind de preferat să foloseşti şerveţele din hârtie, pe care să pui eventual o picătură de ulei de lavandă sau de eucalipt.

Usturoiul stimulează sistemul imunitar şi luptă cu gripa şi răceala. Încă de la primele simptome ale răcelii, taie un căţel de usturoi crud în mai multe bucăţi şi consumă-l.

Ceaiul de cimbru cu usturoi, de asemenea, este benefic, în caz de tuse. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de cimbru amestecat cu 1 căţel de usturoi. Se bea cel puţin 1 dată pe zi şi se îndulceşte cu miere.

Siropul de ridiche te scapă de răceală. Se ia o ridichie neagră şi se scobeşte la cotorul unde au crescut frunzele. Se face un cornet adânc, care se umple pe jumătate cu miere. Se lasă peste noapte, iar dimineaţa se bea siropul.

De asemenea, o infuzie preparată din 50 g ridiche tocată, la 250 ml de apă clocotită, te poate scăpa de tuse. Se infuzează 15 minute, se filtrează şi se beau câte 2 căni pe zi.

Ceaiul de chimen este eficient şi împotriva răcelilor. Este indicată în caz de astm bronşic şi de dureri de cap. Pentru afecţiuni respiratorii de sezon – răceală sau gripă, poţi face o infuzie obţinută dintr-o linguriţă de fructe uscate la o cană cu apă. Se beau 2-3 căni pe zi.

Când suferi de gripă sau răceală, cel mai indicat este să te odihneşti şi să stai în pat.