Lucruri surprinzătoare care cresc libidoul

Iată care sunt câteva dintre lucrurile suprinzătoare are ne afectează în mod pozitiv libido-ul, potrivit the Healthy.com

Filme de groază

Creșterea adrenalinei este o modalitate dovedită de a-ți stimula apetitul sexual. Există mai multe moduri de a face acest lucru, dar una dintre cele mai ușoare, care nici măcar nu implică să te dai jos de pe canapea este să vizionezi un film înfricoșător. Adrenalina crește în mod natural ca urmare a fricii, ca să nu mai vorbim că vizionarea de filme de groază încurajează îmbrățișările cu partenerul tău!

cuplu sex

Adrenalina crește libidoul. Foto: Shutterstock

Sport regulat

Dacă nu faci suficient exerciții, este mai probabil să ai un libido scăzut. Dar nici exercitarea excesivă a corpului nu este ideală, așa că menține o rutină de antrenament sănătoasă. Activitatea fizică mărește energia, precum și nivelul serotoninei, endorfinelor și dopaminei, îmbunătățește circulația și toate aceste lucruri contribuie la creșterea apetitulu de viață și pofta sexuală.

Ceaiul verde

Face minuni pentru sănătate, în general: ajuta la pierderea în greutate și menține mintea ascuțită, fiind și un stimulent al libidoului, deoarece conține substanțe chimice naturale care măresc energia și rezistența la oboseală și stress. Ceaiul verde conține și cofeină, care s-a dovedit că crește dorința sexuală (mai ales la femei). Dar unul dintre motivele pentru care oamenii iubesc să bea ceai verde este că are un efect calmant, care îmbunătățește și apetitul sexual.

Suplimentele cu zinc

Unul dintre cele mai simple și mai eficiente moduri de a vă crește apetitul sexual este să vă creșteți aportul de zinc. Aclamat drept cel mai bun stimulator natural al libidoului, zincul funcționează deoarece s-a dovedit că mărește nivelul de testosteron atât la bărbați, cât și la femei. Se cumpără din farmacie, sau poți alege alimente care sunt în mod natural bogate în zinc, cum ar fi mielul, puiul, spanacul și semințele de dovleac.

Un somn odihnitor

Dacă nu dormi suficient poți avea mai multe aspect ale vieții afectate: nivelul de energie, performanța la muncă și starea de spirit. Și lipsa somnului înseamnă și lipsa de testosteron. Testosteronul este principala substanță chimică din corpul tău care îți stimulează libidoul, iar studiile au descoperit că, dacă dormi mai puțin, ai mai puțin testosterone.

Citește și Ce beneficii pentru sănătatea aduce dansul?