Curele de aerosoli salini ajută la combaterea alergiilor și susțin sistemul imunitar

aerosoli jpg

Primăvara, alergiile par să-și facă de cap. Pomi înfloriți, flori de tot felul, vânt și vreme schimbătoare, acești sunt doar câțiva dintre factorii ce accentuează problemele cu care se confruntă persoanele alergice, dar nu numai.

Răceala, strănutul, înroșirea ochilor și astmul bronșic sunt doar câteva dintre simptomele care pot apărea atunci când suferi de alergii sezoniere.

Numite în mod obișnuit „febra fânului”, alergiile sezoniere sunt foarte frecvente astăzi. Acestea apar doar în anumite perioade ale anului, în special primăvara, vara sau toamna, în funcție de factorul declanșator al alergiei.

Printre cele mai frecvente tulburări se numără cele ale căilor respiratorii, ale ochilor și ale corpului în general: congestie nazală, strănut, secreții nazale abundente, conjunctivită, senzație de mâncărime la nivelul ochilor, nasului și gurii, tuse uscată, dificultăți de respirație și senzație de greutate în piept, astm bronșic, iritație a gâtului, cefalee, oboseală generalizată, dermatită sau urticarie.

Tocmai de aceea, este esențial ca în această perioadă, în mod special, să avem un sistem imunitar bine pus la punct, pentru că în acest mod putem lupta mai ușor împotriva alergiilor tipice de primăvară.

De ce este atât de important să întărim sistemul imunitar primăvara

              În primul rând, schimbarea climei reprezintă un fel de „traumă” pentru corpul nostru, care trebuie neapărat să se obișnuiască cu creșterea bruscă a temperaturii.

Mai mult, a doua mare „capcană” a perioadei de primăvară este fenomenul alergiilor. De fapt, între martie și aprilie înfloresc toate plantele de sezon, care evident eliberează polenul respectiv în mediu, mai ales la început de mai.

Drept urmare, cei care sunt predispuși la acest tip de afecțiuni sunt doborâți de simptomele deranjante. Acestea includ lăcrimare, congestia mucoaselor nazale, tuse persistentă și, în cazuri severe, crize severe de astm. Pe scurt, sosirea primăverii nu este un motiv de bucurie pentru toată lumea. Pentru persoanele cu alergii, aceasta este cea mai dificilă perioadă a anului. Dacă ne referim doar la rinita alergică, aceasta este o problemă de sănătate care afectează aproximativ 5 - 35% din populația lumii și prevalența acesteia tinde să crească.

Cum poți acționa pentru a combate alergiile             

De mare ajutor pentru afecțiunile cronice ale aparatului respirator, pentru curățarea tractului respirator, în caz de alergii, pot fi și curele de inhalații.

Diferitele forme de tratamente prin inhalație sunt recomandate cu precădere în bolile respiratorii. Beneficiile curative se adresează în mod direct nevoilor specifice. În acest caz, doza de medicație poate fi redusă semnificativ comparativ cu produsele administrate pe cale orală, iar reacțiile adverse posibile sunt reduse datorită dozei scăzute. Totodată, restul corpului este supus unui stres mai redus. Utilizarea remediilor naturale precum sărurile sau uleiurile esențiale este foarte eficientă în afecțiunile respiratorii, cu îngrijire excepțională”, susține Suzana Pretorian, doctor balneolog.

Pacienții pot opta pentru de mai multe tipuri de inhalații, în funcție de particularitățile afecțiunii fiecăruia. Astfel, medicul vă poate recomanda în funcție de caz:

Inhalații cu apă naturală, cu proprietăți curative administrate cu nebulizatoare;

Inhalații cu apă cu proprietăți curative plus medicație adăugată;

Terapie prin inhalații cu oxigen;

Inhalarea aerosolilor de sare din saline;

Plimbări în natură pentru a beneficia de aerosolii naturali - în special în zonele cu apă sărată și păduri.

De asemenea, administrarea antioxidanților naturali este de ajutor și în anumite proceduri de terapie antistres, pentru a susține eficacitatea generală a tratamentului. Aceste utilizări sunt eficiente în special în tratamentul problemelor respiratorii cronice, al alergiilor sau al efectelor ulterioare răcelilor și infecțiilor respiratorii”, adaugă balneologul.