Cum vom arăta în anii 3000?

Cercetătorii au creat o imagine a oamenilor, așa cum ar putea arata peste încă o mie de ani, dacă vom continua dependența de tehnologie, scrie Mirror.

Cercetătorii de la Toll Free Forwarding au creat-o pe „Mindy” un model uman care iulstrează cum ar putea arăta oamenii în anul 3000. Cu un gât mai gros, o postură cocoșată și un creier mai mic, oamenii ar putea plăti tributul dependenței de tehnologie, dacă previziunile făcute de Toll Free Forwarding sunt corecte.

„Tehnologia a revoluționat omenirea. Fie că este vorba de accesul instantaneu la cunoștințe infinite printr-un dispozitiv din buzunarul nostru sau de capacitatea companiilor de a se extinde pe noi piețe din întreaga lume cu un număr de telefon virtual, amploarea impactului tehnologiei este nelimitată, iar această tendință nu dă niciun semn de diminuare.

image

Mindy este rezulatul a încă 1000 de ani de evoluție. Foto: Toll Free Forwarding

Deși acest lucru a fost excelent pentru crearea de locuri de muncă, productivitate și învățarea de noi abilități, există un număr tot mai mare de dovezi care descoperă efectele negative pe care tehnologia le poate avea asupra corpului nostru.”, explică autorii modelului „Mindy”, citați de Mirror.

„Pentru a realiza pe deplin impactul pe care tehnologia de zi cu zi îl are asupra noastră, am obținut cercetări științifice și opinii ale experților pe acest subiect, înainte de a lucra cu un designer 3D pentru a crea un viitor om al cărui corp s-a schimbat fizic datorită utilizării consecvente a smartphone-urilor, laptopurilor și altor tehnologie.", explică aceștia apariția omului din anii 3000, poreclită „Mindy”.

Pe site-ul lor, experții au explicat fiecare dintre schimbările evolutive cu care ne-am putea confrunta.

Coatele ni s-ar putea bloca la unghiuri de 90 de grade, pentru a ține telefoanele. „Ajustarea constantă a poziției noastre pentru a ne uita în jos la telefon, sau în sus la ecranul calculatorului nostru s-a dovedit că ne tensionează părți ale corpului care ne determină postura.”, au mai spus futurologii.

„O privire mai atentă la brațul lui Mindy dezvăluie două modificări anatomice semnificative, cauzate direct de utilizarea unui anumit dispozitiv tehnologic – smartphone-ul. O afecțiune recent apărută, „gheara de texting” apare după ce utilizăm în mod constant smartphone-ul și ni se repoziționează degetele într-o poziție nefirească”.

Mai mult: „Cunoscut și sub denumirea de „cot pentru smartphone”, mâna felxată și blocată la 90 de grade ar puea fi o adaptare pentru uzul general al telefonului. Legat de postura lui Mindy, efectele tehnologiei asupra gâtului au dat, de asemenea, naștere la o nouă afecțiune – numită „gâtul tehnic”. Craniul ar putea fi mai gros pentru a ne proteja, deoarece, au spus cercetătorii: „Știm cu toții că tehnologia ne poate distrage atenția de la munca importantă, dar poate produce și leziuni de durată , iar un craniou mai gros ar putea să limiteze aceste daune.

„ Există îngrijorări tot mai mari că radiațiile de radiofrecvență emise de smartphone-uri ar putea provoca implicații grave asupra sănătății atunci când sunt expuse la creier”, au adăugat cercetătorii. O altă modificare ar puea consta înr-un creier mai mic.

O altă schimbare dramatică ar putea fi apariția unei pleoape în plus.

„ Cercetările privind ecranele care provoacă dureri de cap, oboseală oculară și chiar orbire sunt bine documentate, deci pentru a combate acest lucru, corpul lui Mindy ar putea dezvolta înca o pleaopă specială, pentru protecție.”, au declarat cercetătorii.

Kasun Ratnayake de la Universitatea din Toledo, a sugerat o dezvoltare evolutivă radicală care ar putea limita cantitatea de lumină dăunătoare a ochilor noștri.

„Oamenii pot dezvolta o pleoapă interioară mai mare pentru a preveni expunerea la lumină excesivă, sau lentila ochiului poate fi dezvoltată evolutiv, astfel încât să blocheze lumina albastră, dar nu și alte lumini cu lungime de undă mare, cum ar fi verde, galben sau roșu”.

Citește și Motivul pentru care Selena Gomez nu poate avea copii