Cum stai pe scaun? Iată ce dezvăluie despre tine!

Când te așezi pe scaun cum stai? Cu genunchii apropiați sau depărtați? Cu gleznele încrucișate, sau picior peste picior? Iată ce spune despre noi poziția în care stăm pe scaun, potrivit Jagran Josh.

Studii interesante au arătat că personalul companiilor aeriene de pe zboruri este instruit să identifice persoanele care stau cu gleznele încrucișate. Acești indivizi s-ar putea să se confrunte cu nervozitate sau anxietate în a cere servicii. Personalul de cabină este învățat să îi ajute pe acești pasageri să se deschidă și să se relaxeze.

image

Sursa foto: Jagran Josh.  

Limbajul corpului nostru ne dezvăluie emoțiile și gândurile ascunse, doar dacă avem abilitățile de percepție necesare pentru a citi indicii non-verbale. A fi perceptiv înseamnă abilitatea de a identifica contradicțiile dintre limbajul corpului cuiva și cuvintele sale.

Descoperă de spun diferite poziții în care de așezi, despre tine, dar și despre apropiații tăi.

Poziția 1. Genunchii drepți

O astfel de postură dezvăluie că ești punctual, gânditor rațional și brutal de sincer. De obicei ai o percepție de sine sănătoasă și o perspectivă pozitivă față de viață. Ai încredere în tine.

Un studiu realizat la Universitatea de Stat din Ohio a arătat că persoanele care stăteau cu genunchii drepti la interviuri au fost percepute ca fiind mai calificate pentru posturile pentru care au aplicat. Ei emanau încredere în ei înșiși și în abilitățile lor. S-a constatat că au mai puține nesiguranțe.

Dacă poziția ta preferată este cu genunchii drepti, de obicei ești destul de rezervat. Vorbești doar când este necesar și eviți bârfele. Îți dezvălui gândurile într-un mod direct, fără intenții rele. De asemenea, ești destul de eficient în privința modului în care îți gestionezi emoțiile.

Trăsăturile cheie de personalitate: punctual, gânditor rațional, cinstit, controlat, dedicat, direct, disciplinat, concept de sine sănătos, nebârfitor și rezervat.

Poziția 2: Genunchii depărtați

Această poziție dezvăluie că s-ar putea să fii centrat pe tine însuți. Poți părea plângăcios și te gândești doar la tine. Poți fi egoist. S-ar putea să degaji o energie pompoasă. Când stai în această poziție, dezvăluie că încerci să-ți marchezi teritoriul și să-ți arăți puterea.

Cu toate acestea, studiile ne spun că dacă de obicei adopți limbajul corpului cu genunchii depărtați, atunci ești anxios și ai o stimă de sine scăzută, motiv pentru care vrei să ocupi cât mai mult spațiu pentru a te simți bine cu tine. Poți fi ușor distras, de obiciei ai o capacitate de atenție redusă. Îți faci foarte multe griji și vrei perfecțiune. Cu toate acestea, nu sunteți foarte bun la îndeplinirea corectă a unei sarcini înainte de a sări la alta. De asemenea, vă simțiți plini de teamă, de aceea s-ar putea să ai idei foarte bune, dar de obicei îți este greu să le articulezi.

De asemenea, este posibil să nu cunoaști consecințele acțiunilor sau cuvintelor tale. În relații, de obicei fugi de angajamente. Dacă ești întâmpinat cu rezistență, s-ar putea să te comporți enervant sau uneori nu foarte amabil.

Trăsături cheie: egocentric, arogant, judecător, durată scurtă de atenție.

Poziția 3: Picioare încrucișate

Dacă stai cu picioarele încrucișate, poți fi cel mai bun orator din camera. Poți conduce orice conversație cu ușurință. Nu-I judeci pe ceilalți și ai încerca tot posibilul să înțelegi perspectiva celorlalți.

Ești artist? Ai tendința să visezi mult cu ochii larg deschiși? Ești plin de idei și creativitate. Ești un visător și ai o gândire foarte imaginativă. Nu ai încredere în ceilalți ușor. De obicei, îți ții gândurile pentru tine. S-ar putea să-ți ia mult timp pentru a lăsa pe cineva să intre în viața ta. Nu cedezi ușor.

S-ar putea să pari prietenos, dar nu îți faci prieteni ușor. Preferi să te concentrezi pe propriile gânduri și sentimente. Te auto-reflectezi mult. Înveți mereu lucruri noi și este posibil să ai multă înțelepciune de oferit.

De obicei ai o personalitate atrăgătoare, carismatică. Te simți confortabil în propria ta piele și nu simți nevoia să te dovedesci celorlalți. Te bucuri de viață la maxim. De obicei, femeile care își încrucișează picioarele sunt adesea întâlnite printre actrițe și artiști.

Trăsături cheie de personalitate: artistic, visător, imaginativ, rezervat, sensibil, atent, introspectiv, reflexiv, independent, sigur de sine, încrezător și carismatic.

Poziția 4: Gleznele încrucișate

Ești cu picioarele pe pământ, elegant, rafinat și sofisticat. De obicei emani vibrații foarte elevate. Vei munci din greu și neobosit pentru a-ți atinge obiectivele, iar ambiția ta este contagioasă. De obicei te porți echilibrat și rareori intri în panică.

Nu te vei grăbi să iei decizii sau să duci la bun sfârșit lucrurile forțând mersul firesc. De asemenea, ai tendința de a fi destul de preocupat de aspectul tău. Te pricepi și la a-ți ascunde nesiguranța. Ești un bun ascultător, poate de aceea oamenii au încredere în voi.

Trăsături cheie de personalitate: rezervat, independent, controlat, diplomat, observator, introvertit, elegant, încrezător, nu renunți ușor și îți face plăcere să petrecei timp singur.

Poziția 5: Picior peste picior, informal

Ești încrezător, autoritar și dominator. Probabil că ești mai tânăr, relaxat, autosuficient, dominant și încrezător în comparație cu alții. Te simți în siguranță și mulțumit de tine.

Îți vei folosi mintea și energia pentru a complete și împlini orice domeniu al vieții tale. Cariera și educația ta sunt o prioritate pentru tine, îți plac domeniile de studiu care oferă varietate și noi învățături și nu te țin blocat într-o rutină plictisitoare.

De asemenea, ți-ar plăcea să te îmbraci bine și să arăți bine. Cu toate acestea, ai și o natură rebelă sau competitivă și este cel mai probabil să respingi cee ace este comun.

Trăsături cheie de personalitate: încrezător, dominator, tineresc, sigur, mulțumit, argumentat și competitiv.