Cum poţi trata o răceală? Câteva sfaturi

1 clicksanatate biscuitpharma jpg jpeg

Nas înfundat, strănut, secreţii nazale... simptomele unei răceli nu sunt foarte grave uneori, dar sunt destul de supărătoare. Iar un tratament ar trebui să vizeze în mod esenţial, tratarea simptomelor sale: dureri de gât, dureri de cap, congestie nazală etc.

Ce poate fi mai banal dec├ót o r─âceal─â? Dar, s─â stai o s─âpt─âm├ón─â sau 10 zile cu nasul ├«nfundat sau cu ┼červe┼úelele dup─â tine, nu este deloc pl─âcut. ┼×i cum r─âceala este cauzat─â de un virus, nu de o bacterie, antiobioticele sunt f─âr─â efect. Iat─â care sunt deci tipurile de medicamente pe care s─â le alegi de la o farmacie online. Trebuie deci s─â reac┼úionezi ├«nc─â de la primele simptome.

Medicamente care con┼úin Acetaminofen (paracetamol). Aceste tipuri de medicamente pot trata foarte eficient durerile de cap mai lejere sau febra, simptome de r─âceal─â ┼či grip─â. Nu se recomand─â ├«ns─â s─â se dep─â┼čeasc─â doza recomandat─â, doza maxim─â la adul┼úi fiind de 4 grame. Medicamentele anti-inflamatorii. De la o farmacie ieftin─â se pot alege ┼či medicamente pentru a trata durerile ┼či nepl─âcereile lejere cauzate de r─âceal─â.

Medicamentele decongestionante. Sub form─â de vaporizatoare nazale, se pot folosi maximum 3 zile. Sau se poate folosi o simpl─â solu┼úie salin─â prin inhalare. Solu┼úiile nazale pe baz─â de ser fiziologic sau ap─â de mare pot s─â cure┼úe ┼či s─â degajeze nasul foarte eficient. Se pot folosi de mai multe ori pe zi, ├«n func┼úie de gradul de ├«nfundare.

Solu┼úiile nazale antibacteriene permit ┼či ele desfundarea ┼či dezinfectarea nasului. Iar solu┼úiile de inhalare pe baz─â de uleiuri vegetale sunt cele care pot decongestiona c─âile respiratorii.

Un produs vasoconstrictor decongestionant te va ajuta s─â respiri mai u┼čor iar un antihistaminic este cel care efectul de a usca secre┼úiile de mucus.

Medicamentele contra r─âcelii. Numeroase m─ârci de medicamente propun medicamente contra r─âcelii care asociaz─â un medicament contra durerii de tip ibuprofen sau acetaminofen, care lupt─â ┼či contra febrei, cu un decongestionant oral sub form─â de comprimate.

Medicamentele pe baz─â de sulf au ┼či ele o ac┼úiune protectoare asupra mucoasei nazale ┼či se pot folosi ├«n cazul unei rinofaringite cronice. Oligoelementele- mangan, cupru ┼či sulf, sunt folosite ├«n cazul unor infec┼úii din sfera ORL.

Medicamentele vasoconstrictoare nu ar trebui niciodat─â asociate ├«ntre ele chiar dac─â sunt luate sub forme diferite- comprimate, capsule sau solu┼úii nazale. Pot provoca palpita┼úii ┼či o agita┼úie anormal─â.

Este important ca ├«nainte s─â alegi un produs de la farmacia online BiscuitPharma, pe l├óng─â m├óncare pentru copii, s─â ai un diagnostic. ┼×i s─â faci diferen┼úa ├«ntre r─âceal─â ┼či grip─â. O r─âceal─â nu provoac─â febr─â. ├Än plus, o stare gripal─â nu are nevoie de o perioad─â mare de convalescen┼ú─â. O rinofaringit─â se poate trata cu produse anti-inflamatorii ┼či antalgice, asociate unui decongestionant.