Cum poţi trata o răceală? Câteva sfaturi

1 clicksanatate biscuitpharma jpg jpeg

Nas înfundat, strănut, secreţii nazale... simptomele unei răceli nu sunt foarte grave uneori, dar sunt destul de supărătoare. Iar un tratament ar trebui să vizeze în mod esenţial, tratarea simptomelor sale: dureri de gât, dureri de cap, congestie nazală etc.

Ce poate fi mai banal decât o răceală? Dar, să stai o săptămână sau 10 zile cu nasul înfundat sau cu şerveţelele după tine, nu este deloc plăcut. Şi cum răceala este cauzată de un virus, nu de o bacterie, antiobioticele sunt fără efect. Iată care sunt deci tipurile de medicamente pe care să le alegi de la o farmacie online. Trebuie deci să reacţionezi încă de la primele simptome.

Medicamente care conţin Acetaminofen (paracetamol). Aceste tipuri de medicamente pot trata foarte eficient durerile de cap mai lejere sau febra, simptome de răceală şi gripă. Nu se recomandă însă să se depăşească doza recomandată, doza maximă la adulţi fiind de 4 grame. Medicamentele anti-inflamatorii. De la o farmacie ieftină se pot alege şi medicamente pentru a trata durerile şi neplăcereile lejere cauzate de răceală.

Medicamentele decongestionante. Sub formă de vaporizatoare nazale, se pot folosi maximum 3 zile. Sau se poate folosi o simplă soluţie salină prin inhalare. Soluţiile nazale pe bază de ser fiziologic sau apă de mare pot să cureţe şi să degajeze nasul foarte eficient. Se pot folosi de mai multe ori pe zi, în funcţie de gradul de înfundare.

Soluţiile nazale antibacteriene permit şi ele desfundarea şi dezinfectarea nasului. Iar soluţiile de inhalare pe bază de uleiuri vegetale sunt cele care pot decongestiona căile respiratorii.

Un produs vasoconstrictor decongestionant te va ajuta să respiri mai uşor iar un antihistaminic este cel care efectul de a usca secreţiile de mucus.

Medicamentele contra răcelii. Numeroase mărci de medicamente propun medicamente contra răcelii care asociază un medicament contra durerii de tip ibuprofen sau acetaminofen, care luptă şi contra febrei, cu un decongestionant oral sub formă de comprimate.

Medicamentele pe bază de sulf au şi ele o acţiune protectoare asupra mucoasei nazale şi se pot folosi în cazul unei rinofaringite cronice. Oligoelementele- mangan, cupru şi sulf, sunt folosite în cazul unor infecţii din sfera ORL.

Medicamentele vasoconstrictoare nu ar trebui niciodată asociate între ele chiar dacă sunt luate sub forme diferite- comprimate, capsule sau soluţii nazale. Pot provoca palpitaţii şi o agitaţie anormală.

Este important ca înainte să alegi un produs de la farmacia online BiscuitPharma, pe lângă mâncare pentru copii, să ai un diagnostic. Şi să faci diferenţa între răceală şi gripă. O răceală nu provoacă febră. În plus, o stare gripală nu are nevoie de o perioadă mare de convalescenţă. O rinofaringită se poate trata cu produse anti-inflamatorii şi antalgice, asociate unui decongestionant.