Circumcizia oferă un avantaj sexual?

Penisul este acorperit de prepuț, care în unele culturi, sau din motive medicale, este îndepărtat chirurgical printr-un proces cunoscut sub numele de circumcizie.

Majoritatea părinților își circumciză copilul în perioada de la 10 până la 15 zile de la naștere, iar practica este comună în multe părți ale lumii.  Dar oferă acest lucru un avantaj bărbațilro ciorcumciși? Află răspunsul potrivit publicației Drelist.  

În comparație cu un penis circumcis, un penis necircumcis este mult mai sensibil și plăcerea sexuală este mai mare atunci când un bărbat necurcumcis face sex, sunt de părere specialiștii, potrivit Drelist. În procesul de circumcizie, țesutul este care este îndepărtat de pe penis este format din  neuroreceptori foarte sensibili, care reacționează la atingere, deci se renunță la o bună parte din receptarea plăcerii.

Preputul se află pe tija sau pe capul penisului și se mișcă în timpul actului sexual,  stimulând capul penisului și reducând frecarea. Deci, preputul duce la o senzație de plăcere mai mare, cred experții.

sex jpg

Partenerele barbaților necircumciși se declară mai mulțumite sexual. Foto: Shutterstock

Potrivit unui studiu realizat de cercetători din Danemarca, femeile cu partener sexual circumcis au raportat de trei ori mai multe dureri sexuale decât femeile cu partener necircumcis. Unii oameni au raportat că bărbații necircumciși au nevoie de mai puțin lubrifiant decât bărbații circumciși. Penisul masculin necircumcis este mai lucios și neted, deci femeile cărora nu le place să folosească lubrifiant experimentează mai puțină durere și disconfort în timpul actului sexual cu un bărbat necircumcis.

Potrivit Drelist, femeile care au un partener circumcis au raportat nemulțumiri sexuale de două ori mai mari decât cele cu partener sexual necircumcis. Se crede că penisul masculin necircumcis oferă o frecare suplimentară clitorisului feminin din cauza reculului suplimentar al pliului pielii pe capul penisului. Deci, poate oferi mai multă plăcere femeilor care consideră stimularea clitoridiană mai satisfăcătoare.

Este de remarcat faptul că cele mai multe dintre aceste studii au fost efectuate pe un eșantion de dimensiune mică, iar rezultatele sunt discutabile.

La capitolul dezavantaje certe ale penisurilor necircumcise, se paote enumera doar faptul că este mai dificil să-I menții igiena. Necesită îngrijire și curățare suplimentară din cauza pliurilor suplimentare ale pielii. De asemenea, bărbații necircumciși sunt mai predispuși la infecție din cauza umezelii prinse între pliurile pielii, care dezvoltă un mediu ideal pentru creșterea bacteriilor. Deci, partenerele de sex masculin necircumcis sunt mai predispuse la boli cu transmitere sexuală.

Citește și Pentru ce boli se acorda bursa medicala