Cele mai întâlnite boli care nu prezintă simptome

1 emotii negative jpg jpeg

Există câteva boli tăcute care nu prezintă niciun simptom şi de cele mai multe ori sunt depistate târziu, în stadiile avansate. Vizitele periodice la medic, atenţia acordată propriului organism şi cunoaşterea istoricului familial te ajută să depistezi din timp posibilele afecţiuni. Iată care sunt cele mai tăcute dintre acestea!

Tromboză venoasă profundă

Aceasta debutează cu un cheag de sânge aflat în interiorul sistemului venos, localizat adeseori la nivelul membrelor inferioare. Poate bloca circulaţia sângelui către plămâni, o afecţiune cunoscută sub denumirea de embolie pulmonară, care creează probleme serioase de sănătate, ducând uneori chiar şi la deces.

Cancer pancreatic

Deoarece simptomele precum icterul, durerile în zona superioară a abdomenului, pierderea în greutate apar în fazele avansate, cancerul pancreatic este considerat a fi unul dintre cele mai mortale tipuri de cancer. Cele mai predispuse sunt persoanele obeze, care fumează sau care au un membru de familie care a avut cancer pancreatic.

Infarctul

Atacul de cord are loc atunci când rezervele de sânge care ajung către inimă sunt întrerupte. Simptomele pot varia, de a dureri în piept până la dificultăţi de respiraţie sau stări de ameţeală. Îngrijorător, aproximativ 25% din cazurile de atac de cord nu prezintă simptome şi sunt întâlnite cel mai frecvent la persoanele trecute de vârsta a doua sau la cei care suferă de diabet.  

HIV

Virusul care cauzează sindromul imunodeficienţei dobândite nu prezintă de obicei simptome, adeseori fiind confundat cu o răceală. Persoanele infectate cu HIV pot transmite mai departe virusul şi altor persoane prin contact sexual sau prin intermediul acelor hipodermice. Acesta poate fi depistat prin intermediul analizelor de specialitate, de aceea este bine să mergi la un consult.

Diabet

Această afecţiune care afectează o mare parte din populaţie poate rămâne nediagnosticată o bună perioadă de timp din cauza simptomelor pe care le prezintă, precum setea excesivă, urinarea frecventă, starea accentuată de iritabilitate, care de cele mai multe ori pot da impresia că sunt consecinţele unui stil de viaţa dezechilibrat.