Cele mai întâlnite boli care nu prezintă simptome

1 emotii negative jpg jpeg

Exist─â c├óteva boli t─âcute care nu prezint─â niciun simptom ┼či de cele mai multe ori sunt depistate t├órziu, ├«n stadiile avansate. Vizitele periodice la medic, aten┼úia acordat─â propriului organism ┼či cunoa┼čterea istoricului familial te ajut─â s─â depistezi din timp posibilele afec┼úiuni. Iat─â care sunt cele mai t─âcute dintre acestea!

Tromboz─â venoas─â profund─â

Aceasta debuteaz─â cu un cheag de s├ónge aflat ├«n interiorul sistemului venos, localizat adeseori la nivelul membrelor inferioare. Poate bloca circula┼úia s├óngelui c─âtre pl─âm├óni, o afec┼úiune cunoscut─â sub denumirea de embolie pulmonar─â, care creeaz─â probleme serioase de s─ân─âtate, duc├ónd uneori chiar ┼či la deces.

Cancer pancreatic

Deoarece simptomele precum icterul, durerile în zona superioară a abdomenului, pierderea în greutate apar în fazele avansate, cancerul pancreatic este considerat a fi unul dintre cele mai mortale tipuri de cancer. Cele mai predispuse sunt persoanele obeze, care fumează sau care au un membru de familie care a avut cancer pancreatic.

Infarctul

Atacul de cord are loc atunci c├ónd rezervele de s├ónge care ajung c─âtre inim─â sunt ├«ntrerupte. Simptomele pot varia, de a dureri ├«n piept p├ón─â la dificult─â┼úi de respira┼úie sau st─âri de ame┼úeal─â. ├Ängrijor─âtor, aproximativ 25% din cazurile de atac de cord nu prezint─â simptome ┼či sunt ├«nt├ólnite cel mai frecvent la persoanele trecute de v├órsta a doua sau la cei care sufer─â de diabet.  

HIV

Virusul care cauzeaz─â sindromul imunodeficien┼úei dob├óndite nu prezint─â de obicei simptome, adeseori fiind confundat cu o r─âceal─â. Persoanele infectate cu HIV pot transmite mai departe virusul ┼či altor persoane prin contact sexual sau prin intermediul acelor hipodermice. Acesta poate fi depistat prin intermediul analizelor de specialitate, de aceea este bine s─â mergi la un consult.

Diabet

Această afecţiune care afectează o mare parte din populaţie poate rămâne nediagnosticată o bună perioadă de timp din cauza simptomelor pe care le prezintă, precum setea excesivă, urinarea frecventă, starea accentuată de iritabilitate, care de cele mai multe ori pot da impresia că sunt consecinţele unui stil de viaţa dezechilibrat.