Trucuri pentru a ţine în frâu diabetul
Fără doar şi poate, diabetul este una dintre cele mai mari probleme de sănătate având un număr de cazuri într-o continuă creştere. În momentul în care organismul nu mai poate utiliza zahărul primit, apar anumite dereglări în organism care pot afecta viaţa pacientului.
Fie este vorba despre o cantitate insuficientă de insulină, substanţă secretată de pancreas, fie avem de a face cu o cantitate mult prea mare pe care organismul nu o poate gestiona corespunzător.
Astfel că avem de-a face cu mai multe tipuri de diabet zaharat, de tip 1, dependent de insulină, tip 2, cu tratament medicamentos, şi gestaţional, care apare în timpul sarcinii.
Sportul îţi menţine sănătatea
Mişcarea mobilizează grupele de muşchi şi intensifică circulaţia sangvină. Prea multe ore petrecute pe scaun la birou, deplasarea cu maşina, alegerea liftului în locul scărilor - toate contribuie la un stil de viaţă sedentar care susţine starea de boală.
O persoană care face mişcare frecvent va fi întotdeauna mult mai sănătoasă şi cu un cord mult mai puternic.
Fie că vorbim de alergare, mers la sală, înot, ciclism, fi de simplul plimbat prin parc, vei contribui activ la menţinerea tonusului muscular şi la oxigenarea profundă a celulelor organismului şi a creierului.
Astfel te vei bucura de un somn mai bun şi mai profund, de energie pe tot parcursul zilei şi te vei putea concentra mult mai bine asupra activităţilor tale.
Alimentaţia, secretul sănătăţii
În momentul în care se depistează în urma analizelor faza de prediabet, se recomandă regimul alimentar bazat în mare parte pe legume.
Unii experţi afirmă inclusiv faptul că varza, atât ca atare cât şi sub formă de suc, este eficient în tratarea acestei afecţiuni.
Orice modificare a regimului alimentar trebuie să fie făcută în urma sfatului medicului curant.
Pe lângă alimentaţie şi mişcare trebuie să fii atent şi la hidratarea corespunzătoare, la orele de odihnă.
Varza normalizează glicemia
Bucurându-se de reale proprietăţi antioxidante, consumul de varză cu regularitate te va ajuta să ţii nivelul glicemic sub control.
Având în compoziţia ei vitamine precum C, B1, B2, B6, proteine, magneziu şi potasiu, excelent mai ales pentru buna funcţionare a sistemului cardiovascular, varza este un super-aliment care contribuie la regenerarea celulelor pancreatice, fiind totodată şi un bun antioxidant.
Obişnuieşte-te să bei aproximativ în fiecare zi un pahar de suc de varză, pe care poţi să îl faci într-un blender. La o mână de varză adaugă un pahar de apă şi mixează până se obţine sucul. Poţi să înlocuieşti o masă cu acest suc sau să consumi varza sub formă de salată. Dă prin răzătoare o jumătate de varză şi stropeşte-o cu zeama de la o lămâie. Poţi s-o consumi ca aperitiv sau ca garnitură.
Cât mai multe legume
Alege să-ţi menţii sănătatea la cote ridicate şi mănâncă zilnic cel puţin 2 porţii de legume. Nu evita sub nicio formă salatele.
Poţi să adaugi ghimbir ras atât în salată cât şi în suc ori smoothie.
Hidratează-te şi nu uita să te odihneşti suficient! Prin somn orgnismul se regenerează cel mai bine.