Transpiri în exces indiferent de vreme? Iată de ce!

1 2 jpg jpeg

Există 3 tipuri de hiperhidroză: indusă emoţional (zona axilară, palmele şi plantele), hiperhidroza localizată şi hiperhidroza generalizată (dereglari ale sistemului nervos).

Hidratarea corespunzătoare

În timpul zilei, indiferent de anotimp este bine să ai grijă să te hidratezi corespunzător. Alege să te hidratezi cu o băutură rece decofeinizată. Un consum crescut de cofeină determină organismul să transpire mai mult.

Menstruaţia

Este cunoscut faptul că în perioada premergătoare menstruaţiei, nivelul de estrogen din organismul unor femei poate scădea foarte mult, fapt ce cauzează transpiraţia excesivă. Deşi această situaţie este specifică perioadei premenstruale, este bine de ştiut faptul că o scădere dramatică a nivelului hormonal poate duce la acest simptom al hiperhidrozei.

Medicamentele

Multă lume apelează la tratament medicamentos pentru a combate traspiraţia în exces. Există, însă, anumite pastile luate pentru diverse afecţiuni precum tensiune, diabet zaharat, depresie care au ca efect secundar transpiraţia excesivă.

Nicotina

Consumul frecvent de nicotină creşte ritmul cardiac, tensiunea, dar şi temperatura corpului care declanşează fenomenul de traspiraţie. În cazul în care te decizi să renunţi la fumat este bine să ai în vedere faptul că eliminarea acestui viciu destul de costisitor va provoca transpiraţia ca un efect secundar temporar.

Hiperhidroza poate afecta calitatea vieţii pacientului, cauzând probleme de integrare în mediul său social, punându-l în situaţii jenante, cauzând un stres suplimentar. Hiperhidroza palmo-plantara determină iritarea zonei respective, iar cea axilară poate fi urât mirositoare.

Terapii mai mult sau mai puţin eficiente pentru această afecţiune sunt acupunctura, hipnoza, meditaţia, utilizarea pudrei de talc la nivelul zonelor implicate sau băile cu bicarbonat de sodiu.