Te supără gazele abdominale?
Flatulenţa este provocată în cele mai multe cazuri de o alimentaţie bogată în produse grase şi prăjeli. Acestea, în stomac, fermentează şi formează gaze.
Cum putem scăpa de starea… carbogazoază? Există câteva trucuri care pot reduce simptomele acestei probleme neplăcute.
De ce apar durerile
Pot gazele intesinale să provoace durere intensă celui care suferă de flatulenţă? Specialiştii confirmă şi dau şi explicaţii despre cum pot declanşa gazele dureri abdominale cumplite.
Doctorul Amit Saraf, consultant pe medicină internă, este de acord că „gazele intestinale pot cauza dureri severe. Acestea apar, de regulă, în partea superioară a abdomenului şi sunt însoţite, de obicei, de greaţă, vărsături şi, uneori, arsuri la stomac“.
Doctorul Muffazal Lakdawala, specialist în chirurguie bariatrică adaugă că gazele abdominale pot fi un simptom pentru multe probleme gastrointestinale. Durerea de stomac apare de obicei după ce consumăm alimente grase.
Este de asemenea întâlnită la fumători şi la persoanele anxioase. În plus, gazele intestinale pot fi un semn care anunţă ulcerul stomacal, pietrele la vezica biliară, sindrom de colon iritabil.
Citeşte şi:
- Gata cu gazele la stomac
- Plante care combat balonarea
- 5 alimente care te scapă imediat de balonare
Ce putem face să scăpăm de ele
Stilul alimentar pe care-l avem influenţează enorm apariţia gazelor intestinale şi a multor probleme de sănătate de la nivelul stomacului.
Omul de ştiinţă Lakdawala recomandă evitarea alimentelor grase, a fumatului şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos, care implică multă mişcare şi odihnă de calitate.
Toate aceste măsuri reduc simptomele generale şi acţionează ca un antiacid eficient. Consumă 2 l şi jumătate de apă zilnic şi plimbă-te cât mai mult, ca să elimini gazele acumulate în abdomen. Aşa evităm apariţia gazelor
-Nu mai consuma atât de multe alimente grase şi prăjeli;
-Mănâncă zilnic fructe şi salate de legume;
-Nu sări peste mese şi stabileşte un program al meselor, pe care să-l respecţi, pe cât posibil;
-Dieta ta trebuie să fie săracă în carbohidraţi, săracă în grăsimi, dar bpgată în fibre;
-Fă abdomene în fiecare zi, cel puţin 2 serii a câte 10 mişcări;
-Dormi mai bine;
-Evită situaţiile stresante;
-Încearcă să reduci consumul de băuturi alcoolice şi de tutun.