Ai probleme cu circulaţia şi mereu mâinile şi picioarele reci? Uite ce să faci că să rezolvi problema!

1 2 jpg jpeg

Vasele de sânge pot fi blocate de trombocite, care se acumulează pe pereţii venelor şi arterelor. Acest lucru poate duce la o circulaţie defectuoasă.

Tensiunea, varicele, problemele cerebrale, bolile de inima, bolile de rinichi, anevrismul, ateroscleroza şi flebita pot fi cauzate de circulaţia proastă. Aceste probleme pot fi rezolvate făcând câteva schimbări în stilul de viaţă. Piperul, usturoiul, ginkgo biloba şi ghimbir au un efect benefic în cazul problemelor circulatorii.

Încearcă să mănânci mai multe fibre, fructe şi legume în fiecare zi. Bea cel puţin şase pahare de apă şi redu cantităţile de ceai şi cafea la doar două pe zi. Şi alcoolul are un efect dăunător, aşa că trebuie consumat în cantităţi moderate. Încearcă să faci sport în fiecare zi. În câteva săptămâni vei observa schimbările.

Câteva sfaturi de urmat dacă suferi de probleme cu circulaţia sanguină!

Urmează o dietă sănătoasă şi naturală

Este vorba pur şi simplu de a fi pe deplin conştienţi de ceea ce mâncăm şi de a alege să consumăm numai alimente sănătoase şi naturale, pe cât de mult posibil.

Astfel, este recomandat să includem în dieta noastră mai multe fructe şi legume şi cât mai puţine semipreparate sau alimente congelate. De asemenea, este indicat să consumăm carne slabă, dar nu mai mult de două ori pe săptămână - carnea de pui sau de curcan.

Se vor evita, de asemenea, produsele de patiserie şi dulciurile, deoarece acestea au o valoare calorică mare şi nu conţin nutrienţi. La fel, zahărul şi sarea sunt duşmani ai sănătăţii.

Un ultim sfat: atunci când îţi este sete, bea cât mai multă apă. Lasă deoparte sucurile acidulate, aşa-zisele sucuri naturale din fructe, băuturile energizante etc.

Un pic de mişcare în fiecare zi

Ideea de mişcare nu înseamnă neapărat că trebuie să mergi la sala de sport, ci să duci o viaţă cât mai activă. Acest lucru te va ajuta să ai o inimă sănătoasă şi o bună circulaţie sanguină. Iată câteva idei de exerciţii fizice uşoare:

- Mergi în fiecare zi o jumătate de oră pe jos (poate fi o plimbare până la magazin sau prin parc, este alegerea ta); - Mergi la piscină de două ori pe săptămână - înotul este singurul sport care îţi pune în mişcare toate grupele de muşchi. De asemenea, te scapă de durerile de spate şi te relaxează; - Nu sta acasă, în faţa televizorului - mai bine ieşi cu prietenii în oraş; - Dacă ai un animal de companie, scoate-l regulat afară şi profită de plimbare.

Mai multă vitamina C

Vitamina C joacă un rol fundamental pentru starea de sănătatea a inimii şi a sistemului circulator, întrucât aceasta împiedică acumularea de colesterol pe artere. Totodată, vitamina C stimulează producerea de colagen care, la rândul său, repară arterele deteriorate şi le menţine elastice.

Vitamina C este produsă de corpul uman, însă cea mai mare cantitate trebuie asimilată printr-o alimentaţie sănătoasă: portocale, grepfruit, pomelo, lămâi, kiwi, căpşuni, papaya, broccoli etc.

Consumă acizi graşi benefici pentru inimă

Inima are nevoie de acizi graşi sănătoşi precum Omega-3 şi Omega-6 pentru a funcţiona corespunzător. Iată ce rol au acizii graşi în alimentaţie:

- diminuează riscul de aritmie cardiacă;

- reduc numărul trigliceridelor;

- previn formarea plăcii de grăsime pe artere;

- reduc tensiunea arterială.