Sindromul ovarelor polichistice, trădat de aceste simptome!
Această afecţiune apare odată cu apariţia unor chisturi de dimensiuni mici la nivelul ovarelor. Căptuşeala acestora începe să se îngroaşe. Deşi tinde să apară mai ales în perioada adolescenţei, sindromul ovarelor polichistice se poate dezvolta oricând în perioada de reproducere.
Hormonii androgeni la nivel crescut indică risc de infertilitate
Dezechilibrul hormonal poate afecta viaţa sexuală, ajungându-se în numeroase cazuri la infertilitate, însă poate afecta şi celelalte sisteme ale organismului, astfel că vei primi semnale despre faptul că există anumite probleme în corpul tău atât din punct de vedere psihic cât şi fizic. Pot apărea brusc pistrui mai ales în zone vizibile, în special din cauza dereglării nivelului de hormoni androgeni din organism, care atrag un nivel ridicat de insulină.
Zonele cele mai afectate sunt gâtul, faţa, mâinile, coapsa superioară.
Citeşte şi: Cauzele infertilităţii feminine
Dificultăţile de a rămâne însărcinată
Dacă te-ai hotărât să aduci pe lume un copil, cel mai indicat ar fi ca înainte de a pune în practică acest plan să-ţi faci un set de analize medicale pentru a elimina riscul de infertilitate sau de pierdere a sarcinii.
Există posibilitatea ca, în ciuda prezenţei afecţiunii de ovare polichistice, să ai un uter şi ovare sănătoase, însă în acest caz ovulaţia va fi oarecum redusă, urmând ca în timp să întâmpini dificultăţi în a rămâne însărcinată.
Problemele hormonale aduc şi un aspect destul de dificil de controlat şi anume creşterea în greutate. Din acest motiv, se recomandă un stil de viaţă cât mai activ şi o alimentaţie cât mai sănătoasă.
Probleme cu acneea
Acneea este o problemă a pielii care poate varia de la caz la caz. În cazul afecţiunii sindromul ovarelor polichistice, este cauzată de producerea excesivă a testosteronului. Acest simptom te poate pune în situaţii destul de dificile, favorizând pierderea încrederii în sine.
În plus, există şi cazuri în care pilozitatea devine tot greu de stăpânit sau te poţi confrunta cu anemii care vin la pachet cu pierderea firelor de păr, din cauza slăbirii directe a firelor capilare.
Dezechilibrul hormonal poate să fie cauza principală pentru care organismul tău nu mai poate asimila corespunzător substanţele nutritive din alimentaţie şi astfel întreg organismul este afectat.
Stări de anxietate si depresie
Aceste stări pot fi greu de controlat şi au un impact major asupra vieţii tale, afectând atât activitatea sexuală, cât şi viaţa socială.
Chiar dacă aceste simptome pot fi izolate sau nu, nu-ţi neglija sănătatea şi mergi periodic la consult.