Simptomele unui ficat mărit - Cum prevenim steatoza hepatică
Simptomele unui ficat mărit. Cele mai cunoscute semnale ale ficatului afectat sunt oboseala cronică, starea de letargie sau sentimentul de epuizare totală, dureri difuze de cap sau migrene constante, dureri prezente la încheieturile mainilor sau la nivelul musculaturii, transpiraţie excesivă, alergii tot mai dese, acnee sau boli ale pielii, gaze, balonare, dureri abdominale, constipatie, diaree, dezechilibru hormonal.
Fiind un organ complex are nevoie de toată atenţia ta, considerat rezerva de sânge a organismului, sănătatea şi buna sa funcţionare este vitală pentru a te bucura timp îndelungat de starea de bine.
”Acest ”ficat gras” constă într- o acumulare de grăsime la nivelul ficatului din cauza unui metabolism defectuos al acestor grăsimi. Putem împărţi steatoza hepatică în două mari categorii: steatoza alcoolică, determinată de consumul de alcool, şi nonalcoolică care are drept cauza obezitatea, dislipidemia, diabetul zaharat, malnutriţia, dar şi scăderea rapidă în greutate.
Simptomele unui ficat mărit. Oboseală, slăbiciune, jenă sub coaste
Pentru a preveni ficatul gras trebuie să avem un stil de viaţă sănătos, o dietă fără grăsimi, cu carne slabă, fructe şi legume. De asemenea, avem nevoie de mişcare.
Ce simţim dacă ficatul nu doare? Oboseală, slăbiciune, jenă sub coaste. La analize simple de rutină putem depista steatoza. Ficatul nu doare, iar ciroza hepatică este depistată în stadii avansate. Se manifestă prin edeme la nivelul membrelor inferioare, ascită, piele galbenă. De ciroză nu ne vindecăm, a spus medicul chirurg Bogdan Safta, la Antena 3.