Simptomele unui ficat m─ârit - Cum prevenim steatoza hepatic─â

1 2 jpg jpeg

Simptomele unui ficat m─ârit. Cele mai cunoscute semnale ale ficatului afectat sunt oboseala cronic─â, starea de letargie sau sentimentul de epuizare total─â, dureri difuze de cap sau migrene constante, dureri prezente la ├«ncheieturile mainilor sau la nivelul musculaturii, transpira┼úie excesiv─â, alergii tot mai dese, acnee sau boli ale pielii, gaze, balonare, dureri abdominale, constipatie, diaree, dezechilibru hormonal.

Fiind un organ complex are nevoie de toat─â aten┼úia ta, considerat rezerva de s├ónge a organismului, s─ân─âtatea ┼či buna sa func┼úionare este vital─â pentru a te bucura timp ├«ndelungat de starea de bine.

ÔÇŁAcest ÔÇŁficat grasÔÇŁ const─â ├«ntr- o acumulare de gr─âsime la nivelul ficatului din cauza unui metabolism defectuos al acestor gr─âsimi. Putem ├«mp─âr┼úi steatoza hepatic─â ├«n dou─â mari categorii: steatoza alcoolic─â, determinat─â de consumul de alcool, ┼či nonalcoolic─â care are drept cauza obezitatea, dislipidemia, diabetul zaharat, malnutri┼úia, dar ┼či sc─âderea rapid─â ├«n greutate.

Simptomele unui ficat mărit. Oboseală, slăbiciune, jenă sub coaste

Pentru a preveni ficatul gras trebuie s─â avem un stil de via┼ú─â s─ân─âtos, o diet─â f─âr─â gr─âsimi, cu carne slab─â, fructe ┼či legume. De asemenea, avem nevoie de mi┼čcare.

Ce simţim dacă ficatul nu doare? Oboseală, slăbiciune, jenă sub coaste. La analize simple de rutină putem depista steatoza. Ficatul nu doare, iar ciroza hepatică este depistată în stadii avansate. Se manifestă prin edeme la nivelul membrelor inferioare, ascită, piele galbenă. De ciroză nu ne vindecăm, a spus medicul chirurg Bogdan Safta, la Antena 3.