S├ónger─ârile intermenstruale ┼či tratarea lor

1 2 jpg jpeg

Corpul tău îţi transmite semnale de fiecare dată când ceva nu este în regulă în interiorul lui.

Cu ajutorul acestor semnale poţi depista timpuriu anumite afecţiuni ce în timp se pot agrava. Astfel, dacă ai parte de sângerări între menstruaţii în mod frecvent nu ezita să mergi la un consult de specialitate.

Dezechilibrul hormonal ┼či menstrua┼úia neregulat─â

O menstrua┼úie regulat─â este rezultatul a doi hormoni ce func┼úioneaz─â corespunz─âtoare ┼či anume estrogenul ┼či progesteronul. ├Än cazul ├«n care apare orice fel de dezechilibru la nivelul acestor hormoni, te vei confrunta cu aceste s├ónger─âri ├«ntre menstrua┼úii, cunoscute ┼či sub numele de spotting.

Chiar dac─â organismul este construit ├«n a┼ča fel ├«nc├ót s─â se regenereze ┼či s─â trateze singur anumite probleme, uneori are nevoie de ajutor extern.

┼×i asta datorit─â prezen┼úei sindromului ovarelor polichistice, un alt factor cauzant al s├ónger─ârilor dintre menstrua┼úii sau ale afec┼úiunilor glandei tiroide. Nici pilulele contraceptive nu sunt un aspect de neglijat mai ales pilula de a doua zi care pot afecta balan┼úa hormonal─â a organismului.

Dac─â ai ales ca ┼či metod─â de contracep┼úie un dispozitiv intrauterin po┼úi s─â te confrun┼úi cu aceast─â problem─â mai ales p├ón─â c├ónd organismul se obi┼čnuie┼čte.

Află cum tratezi naturist sângerările nazale AICI

Sunt reacţiile adverse la medicamente

1 2 jpg jpeg

Anumite complica┼úii ce pot ap─ârea ├«n timpul sarcinii pot fi semnalate cu ajutorul acestor s├ónger─âri, dar ┼či prezen┼úa unui fibrom, a unui polip uterin sau din cauza unei r─âni pe col.

├Än cazul ├«n care urmezi un tratament cu anticoagulante, pot ap─ârea ┼či aceste s├ónger─âri care ar trebui s─â te trimit─â la medicul specialist.

O alt─â cauz─â a acestei probleme cu care se confrunt─â majoritatea femeilor este prezen┼úa infec┼úiilor vaginale care pot cauza inflama┼úii la nivelul genital ┼či apari┼úia spotting-ului. Nu trebuie exclus nici posibilitatea afec┼úiunilor cu transmitere sexual─â, apari┼úia acestor s├ónger─âri dup─â sp─âl─âturile vaginale sau actele sexuale dure ┼či intense.

Exist─â de asemenea ┼či al┼úi factori de care trebuie s─â ┼úii cont dac─â te confrun┼úi cu aceast─â problem─â ┼či anume o perioad─â stresant─â din via┼úa ta, prezen┼úa diabetului sau chiar cancerul la nivelul aparatului genital.

Cum să tratezi naturist sângerările dintre menstruaţii

Cea mai bun─â modalitate de a evita aceast─â problem─â este men┼úinerea unui stil de via┼ú─â s─ân─âtos, iar pentru asta este recomandat s─â evi┼úi stresul pe c├ót de mult posibil ┼či s─â acorzi o aten┼úie alimenta┼úiei astfel ├«nc├ót s─â nu te confrun┼úi cu caren┼úe de vitamine.

Dac─â observi ┼či alte simptome precum febr─â, dureri abdominale sau senza┼úie acut─â de grea┼ú─â ori oboseal─â nu mai am├óna momentul ┼či mergi la medicul specialist.

Tratamentul homeopat recomandat pentru a restabili nivelul hormonal se bazeaz─â pe consumul de ceai pe baz─â de traista ciobanului, urzic─â, coada ┼čoricelului ┼či meri┼čor. Po┼úi s─â bei dou─â c─âni din infuzia de plante ┼či s─â faci ┼či sp─âl─âturi locale de dou─â ori pe zi.