Sângerările intermenstruale şi tratarea lor

1 2 jpg jpeg

Corpul tău îţi transmite semnale de fiecare dată când ceva nu este în regulă în interiorul lui.

Cu ajutorul acestor semnale poţi depista timpuriu anumite afecţiuni ce în timp se pot agrava. Astfel, dacă ai parte de sângerări între menstruaţii în mod frecvent nu ezita să mergi la un consult de specialitate.

Dezechilibrul hormonal şi menstruaţia neregulată

O menstruaţie regulată este rezultatul a doi hormoni ce funcţionează corespunzătoare şi anume estrogenul şi progesteronul. În cazul în care apare orice fel de dezechilibru la nivelul acestor hormoni, te vei confrunta cu aceste sângerări între menstruaţii, cunoscute şi sub numele de spotting.

Chiar dacă organismul este construit în aşa fel încât să se regenereze şi să trateze singur anumite probleme, uneori are nevoie de ajutor extern.

Şi asta datorită prezenţei sindromului ovarelor polichistice, un alt factor cauzant al sângerărilor dintre menstruaţii sau ale afecţiunilor glandei tiroide. Nici pilulele contraceptive nu sunt un aspect de neglijat mai ales pilula de a doua zi care pot afecta balanţa hormonală a organismului.

Dacă ai ales ca şi metodă de contracepţie un dispozitiv intrauterin poţi să te confrunţi cu această problemă mai ales până când organismul se obişnuieşte.

Află cum tratezi naturist sângerările nazale AICI

Sunt reacţiile adverse la medicamente

1 2 jpg jpeg

Anumite complicaţii ce pot apărea în timpul sarcinii pot fi semnalate cu ajutorul acestor sângerări, dar şi prezenţa unui fibrom, a unui polip uterin sau din cauza unei răni pe col.

În cazul în care urmezi un tratament cu anticoagulante, pot apărea şi aceste sângerări care ar trebui să te trimită la medicul specialist.

O altă cauză a acestei probleme cu care se confruntă majoritatea femeilor este prezenţa infecţiilor vaginale care pot cauza inflamaţii la nivelul genital şi apariţia spotting-ului. Nu trebuie exclus nici posibilitatea afecţiunilor cu transmitere sexuală, apariţia acestor sângerări după spălăturile vaginale sau actele sexuale dure şi intense.

Există de asemenea şi alţi factori de care trebuie să ţii cont dacă te confrunţi cu această problemă şi anume o perioadă stresantă din viaţa ta, prezenţa diabetului sau chiar cancerul la nivelul aparatului genital.

Cum să tratezi naturist sângerările dintre menstruaţii

Cea mai bună modalitate de a evita această problemă este menţinerea unui stil de viaţă sănătos, iar pentru asta este recomandat să eviţi stresul pe cât de mult posibil şi să acorzi o atenţie alimentaţiei astfel încât să nu te confrunţi cu carenţe de vitamine.

Dacă observi şi alte simptome precum febră, dureri abdominale sau senzaţie acută de greaţă ori oboseală nu mai amâna momentul şi mergi la medicul specialist.

Tratamentul homeopat recomandat pentru a restabili nivelul hormonal se bazează pe consumul de ceai pe bază de traista ciobanului, urzică, coada şoricelului şi merişor. Poţi să bei două căni din infuzia de plante şi să faci şi spălături locale de două ori pe zi.