Reţii apa în corp? Hidratează-te mai bine
Dacă nu bei suficient de multă apă, corpul tău va păstra puţinul lichid pe care i-l dai ca să nu „moară“ de sete. Preferi mâncarea mai sărată? În timp picioarele se umflă şi se transformă în „bureţi“ de apă, îngreunând circulaţia periferică. Există plante diuretice, care detoxifică şi elimină lichidele, evitând apariţia edemelor. Baia cu sare înviorează picioarele
Când spunem să eviţi consumul în exces de sare ne referim la cea din bucate şi la alimentele sărate. Dar sarea grunjoasă utilizată extern este un adevărat miracol pentru picioarele obosite şi umflate. Poţi face baie la picioare cu apă caldă în care ai pus o mână de sare grunjoasă şi 150 ml de oţet de mere.
Relaxează-ţi picioarele timp de 15 minute în apă, apoi înfăşoară-le cu un prosop şi aşază-le mai sus decât nivelul capului.
Stai aşa cel puţin o jumătate de oră şi nu vei mai simţi tensiunea din picioare.
Cine nu cunoaşte efectele curative ale măceşului? Pe lângă conţinutul bogat de vitamine, în special de vitamina C, măceşul este apreciat ca fiind un excelent diuretic, şi are proprietăţi de ameliorare şi vindecare a unor boli grave. În tratatea edemelor este necesar consumul a două căni de ceai pe zi sau capsule, între două şi patru pe zi.
Masajele cu uleiuri esenţiale de lămâie, rozmarin, scorţişoară, mentă, busuioc, lavandă, ienupăr, muşeţel refac circulaţia sângelui.
Este foarte important ca tratamentul fitoterapeutic să fie recomandat de medic. Nu de alta, dar ceaiul de coada-şoricelului este un bun diuretic, însă poate dăuna dacă te lupţi cu constipaţia. În acest caz, poţi consuma infuzie de cozi de cireşe, care se comportă ca un laxativ.