Primele semne de avertizare în caz de apendicită

1 2 jpg jpeg

Printre factorii bacterieni se numără germenii intestinali, stafilococul, pneumococul sau streptococul, de asemenea viermii şi parazitozele intestinale. Alţi factori care duc la inflamarea apendicelui sunt şi tulburările digestive, bolile copilăriei (pojar, varicelă, oreion) sau inflamaţia amigdalelor.

Pentru această afecţiune nu există tratament medicamentos, ci se tratează doar prin operaţie. Dacă nu se intervine cât mai repede, apendicele se poate rupe şi infecţia invadează sângele sau cavitatea abdominală, ceea ce duce la complicaţiile apendicitei, peritonita.

Pentru a preveni această boală, îţi prezentăm primele simptome ale apendicitei!

Durere în jurul buricului

Atunci când apendicele este inflamat, unul dintre primele semne de avertizare este durerea resimţită în jurul buricului, care este adesea confundată cu o banală durere de stomac. Cu toate acestea, durerea este progresivă şi continuă până la punctul în care pacientul îşi dă seama că aceasta nu este o simplă durere de stomac.

Este posibil ca durerea să se intensifice la tuse sau la aplicarea unei presiuni uşoare asupra stomacului.

Ca să verifici dacă este vorba de apendicită, apasă uşor zona dureroasă cu degetul arătător şi cel mijlociu timp de două minute. Dacă răspunsul este un ţipăt de durere sau pur şi simplu durere, cel mai probabil este apendicită.

Mers cocoşat

În caz de apendicită acută, persoana va merge în general cocoşată pentru că nu este în măsură să se mişte bine din cauza durerii care se intensifică şi avertizează că ceva nu este în regulă. Astfel, majoritate persoanelor cu apendicită preferă să se odihnească în pat pentru a calma durerea.

Febră

Febra este răspunsul imun al organismului la diferite probleme de sănătate şi, în acest caz, un semn de avertizare.

Greaţă şi vărsături

Pe măsură ce infecţia progresează, organismul prezintă mai multe simptome, cum ar fi stările de greaţă şi vărsăturile. Însă, aceste două simptome pot semnala, de asemenea, boli gastro-intestinale, astfel că e recomandat să se consulte un medic.

Modificări ale scaunului

Simţi durere la eliminarea scaunului? Printre simptomele apendicitei acute (aflate în ultimele stadii) se numără constipaţia sau diareea, din cauza inflamaţiei de la nivelul tractului digestiv.

Lipsa bruscă a apetitului

În general, persoanele afectate de apendicită au dificultăţi în a mânca normal, iar schimbarea va fi destul de bruscă, astfel încât acest simptom nu poate fi confundat cu o infecţie sau un virus la nivelul stomacului.