Primele semne de avertizare în caz de apendicită

1 2 jpg jpeg

Printre factorii bacterieni se num─âr─â germenii intestinali, stafilococul, pneumococul sau streptococul, de asemenea viermii ┼či parazitozele intestinale. Al┼úi factori care duc la inflamarea apendicelui sunt ┼či tulbur─ârile digestive, bolile copil─âriei (pojar, varicel─â, oreion) sau inflama┼úia amigdalelor.

Pentru aceast─â afec┼úiune nu exist─â tratament medicamentos, ci se trateaz─â doar prin opera┼úie. Dac─â nu se intervine c├ót mai repede, apendicele se poate rupe ┼či infec┼úia invadeaz─â s├óngele sau cavitatea abdominal─â, ceea ce duce la complica┼úiile apendicitei, peritonita.

Pentru a preveni această boală, îţi prezentăm primele simptome ale apendicitei!

Durere în jurul buricului

Atunci c├ónd apendicele este inflamat, unul dintre primele semne de avertizare este durerea resim┼úit─â ├«n jurul buricului, care este adesea confundat─â cu o banal─â durere de stomac. Cu toate acestea, durerea este progresiv─â ┼či continu─â p├ón─â la punctul ├«n care pacientul ├«┼či d─â seama c─â aceasta nu este o simpl─â durere de stomac.

Este posibil ca durerea s─â se intensifice la tuse sau la aplicarea unei presiuni u┼čoare asupra stomacului.

Ca s─â verifici dac─â este vorba de apendicit─â, apas─â u┼čor zona dureroas─â cu degetul ar─ât─âtor ┼či cel mijlociu timp de dou─â minute. Dac─â r─âspunsul este un ┼úip─ât de durere sau pur ┼či simplu durere, cel mai probabil este apendicit─â.

Mers coco┼čat

├Än caz de apendicit─â acut─â, persoana va merge ├«n general coco┼čat─â pentru c─â nu este ├«n m─âsur─â s─â se mi┼čte bine din cauza durerii care se intensific─â ┼či avertizeaz─â c─â ceva nu este ├«n regul─â. Astfel, majoritate persoanelor cu apendicit─â prefer─â s─â se odihneasc─â ├«n pat pentru a calma durerea.

Febr─â

Febra este r─âspunsul imun al organismului la diferite probleme de s─ân─âtate ┼či, ├«n acest caz, un semn de avertizare.

Grea┼ú─â ┼či v─ârs─âturi

Pe m─âsur─â ce infec┼úia progreseaz─â, organismul prezint─â mai multe simptome, cum ar fi st─ârile de grea┼ú─â ┼či v─ârs─âturile. ├Äns─â, aceste dou─â simptome pot semnala, de asemenea, boli gastro-intestinale, astfel c─â e recomandat s─â se consulte un medic.

Modific─âri ale scaunului

Simţi durere la eliminarea scaunului? Printre simptomele apendicitei acute (aflate în ultimele stadii) se numără constipaţia sau diareea, din cauza inflamaţiei de la nivelul tractului digestiv.

Lipsa brusc─â a apetitului

În general, persoanele afectate de apendicită au dificultăţi în a mânca normal, iar schimbarea va fi destul de bruscă, astfel încât acest simptom nu poate fi confundat cu o infecţie sau un virus la nivelul stomacului.