Ponturi să scapi de oboseala persistentă

Nu bei îndeajuns de multă apă
Sarea, zahărul, cafeina, aditivii din diverse alimente sunt provocări cu care se confruntă zilnic corpul tău. Când nici nu te hidratezi corespunzător, oboseala îşi face simţită prezenţa. Evită cât poţi de mult băuturile care conţin cafeină şi bea 6-8 pahare de apă pe zi. În acest fel, organismul va putea funcţiona în mod normal, iar digestia va fi mai uşoară.
Ai o dietă bogată în dulciuri, dar săracă în fructe şi legume
Uneori, simţi că dulciurile, ciocolata, o băutură energizantă te pun în mişcare rapid atunci când te simţi lipsit de energie. De fapt, vitamina B şi taurina pe care băuturile energizante le conţin din plin sunt mai greu de metabolizat de organism. La început, te agită, apoi îţi dau nervozitate şi oboseală.
Dacă fructele şi legumele mâncate în stare proaspătă nu sunt prezente zilnic în meniu, e posibil să te simţi obosită. Antioxindanţii pe care-i au în compoziţie te protejează de efectele radicalilor liberi care accelerează procesul de îmbătrânire şi te privează de energie pentru activităţile cotidiene.
Citeşte şi: Sfaturi pentru a-ţi recăpăta vitalitatea
Obişnuieşti să faci sport intens sau deloc
Mişcarea ar trebui să te facă să te simţi mai bine, dar, dacă exagerezi, îţi forţezi corpul să producă o cantitate prea mare de cortizon şi pui o presiune mare pe glandele suprarenale. Aceste efecte produc unul în plus: oboseala. Cunoaşte-ţi corpul pentru a nu te epuiza. Dacă a doua zi nu te poţi mişca normal înseamnă că ai mers prea departe.
Pe de altă parte, şi lipsa exerciţiului fizic te poate face să ai dificultăţi în a te mobiliza să duci la capăt activităţile de peste zi. Nu renunţa la mişcare nici dacă faci multe treburi casnice sau ai o profesie solicitantă din punct de vedere fizic. Gimnastica, alergatul şi orice sport făcut la sală îţi solicită grupe diferite de muşchi.