Ponturi s─â previi infec┼úiile de la ┼čtrand

1 2 jpg jpeg

Nu înghiţi apă din piscină!

De la ┼čtrand sau de la piscin─â te po┼úi alege cu o infec┼úie a tractului digestiv. ├Än cazul ├«n care suferi de diaree, nu trebuie s─â mergi la piscin─â.

A┼ča evi┼úi foliculita!

Bacteria Pseudomonas aeruginosa, care este vinovat─â ┼či de apari┼úia otitei de piscin─â, poate s─â cauzeze foliculite. Infec┼úia apare mai ales ├«n zonele neacoperite de costumul de baie.

Apar pete pe piele sub forma unei erup┼úii cutanate ro┼čii, purulente ┼či provoac─â m├ónc─ârime. Pentru a evita aceast─â infec┼úie, mergi la du┼č ├«nainte de ├«not, dar ┼či dup─â ce faci baie, cu s─âpun.

Mai des la toalet─â

Unii oameni sufer─â ├«n mod regulat de infec┼úii ale tractului urinar, care se declan┼čeaz─â mai ales dup─â ├«notul ├«ntr-o piscin─â public─â.

Se recomandă să mergi la toaletă imediat după înot, pentru a se elimina microbii.

Poţi lua, de asemenea, la tine, două costume de baie, ca să te schimbi, astfel încât zona intimă să fie mai protejată de infecţii.

Poart─â dopuri de urechi!

Este frecvent întâlnită în timpul verii otita de piscină. Este necesară supravegherea medicală, ca să se vindece cât mai rapid, fără urmări. Cei mai afectaţi sunt copiii.

Ca s─â previi apari┼úia bolii, sunt indicate dopurile de urechi, care ├«mpiedic─â p─âtrunderea apei ├«n zon─â. ├Än cazul ├«n care e┼čti predispus la aceast─â infec┼úie ┼či-┼úi r─âm├óne ap─â ├«n urechi dup─â ├«not, po┼úi aplica c├óteva pic─âturi de alcool, pentru a dilua apa ┼či pentru ca zona s─â se usuce.

Ca să previi infecţiile de la nivelul tractului digestiv (cu Salmonella, E. Coli, Cryptosporidium, Giardia, Norovirusurile, Shigella), nu înghiţi apă din piscină. În general, simptomele dispar după câteva zile, dar nu ezita să consulţi medicul dacă acestea persistă.