Ponturi pentru a sc─âpa de candidoz─â

1 2 jpg jpeg

Cunoscut─â ┼či sub denumirea de vulvovaginit─â, candidoza vaginal─â reprezint─â ├«nmul┼úirea excesiv─â a unor fungi din interiorul vaginulul, manifest├óndu-se adesea prin intermediul m├ónc─ârimilor vaginale, senza┼úia de arsur─â mai ales la urinare, dar ┼či prezen┼úa secre┼úiilor cu un miros nep─âcut c├ót ┼či durere ├«n timpul actului intim.

├Än func┼úie de felul infec┼úiei se stabile┼čte un plan de tratament corespunz─âtor, astfel c─â este absolut necesar─â vizita la medicul ginecolog ├«n momentul ├«n care observi cel pu┼úin unul dintre simptomele de mai sus.

Terapia de scurt─â durat─â

Cel mai adesea în urma analizei ce confirmă diagnosticul de candidoză vaginală, medicul poate să recomande administrarea de medicamente antifungice sub diverse forme, de la creme până la ovule, pe o perioadă de la 1 la 7 zile.

Cele mai recomandate creme sunt clotrimazolul, miconazolul ┼či terconazolul.

Trebuie precizat faptul c─â pe perioada tratamentului este indicat─â abstinen┼úa sexual─â ┼či ca partenerul s─â mearg─â la doctor pentru a verifica ca nu cumva ┼či el s─â fie purt─âtor al ciupercii respective.

├Än plus, dac─â ┼či-au fost recomandate ovulele dar ┼či cremele pe baz─â de uleiuri, acestea pot s─â sl─âbeasc─â at├ót prezervativele c├ót ┼či diafragmele, exist├ónd riscul unei sarcini neplanificate.

Afl─â tot ce nu ┼čtiai despre candida AICI

Tratamentul monodoz─â

Exist─â ┼či cazuri ├«n care medicul ginecolog ├«┼úi poate recomanda un medicament cu administrare oral─â astfel ├«nc├ót s─â combat─â fungii responsabili cu aceast─â afec┼úiune.

Este foarte important s─â nu iei nici un tratament dup─â ureche ┼či s─â te afli sub supraveghrea unui specialist deoarece netratat─â corespunz─âtor aceast─â infec┼úie poate reveni dup─â un anumit interval de timp ┼či ├«┼úi poate da b─ât─âi mai mari de cap.

Se recomandă de asemenea, urmarea unei cure de detoxifiere, care va contribui substanţial la eliminarea toxinelor din organism, mai ales la detoxifierea ficatului.

Asigur─â-te c─â ai eliminat factorii de risc ce pot cauza aceast─â infec┼úie ┼či anume m├ónc─ârurile de tip fast-food, sucurile carbogazoase cu un con┼úinut ridicat de zah─âr, antibiotice, contraceptive, factori de stres , ┼či nu ├«n ultimul r├ónd tutunul.

Dieta care combate candida

Anumite alimente se bucur─â de renumele c─â pot combate fungii de Candida. ┼×i bine├«n┼úeles c─â ne referim la probioticele u┼čor de integrat ├«n regimul alimentar. Astfel c─â, alimente precum iaurtul, chefirul sau napii sunt ├«n topul listei de alimente permise.

Astfel c─â la capitolul legume cele mai indicate sunt castrave┼úii, avocado, spanacul, varza, ceapa. Po┼úi s─â le combini f─âr─â nici un fel de probleme cu pe┼čtele precum somonul, sardina sau heringul ori cu ierburi aromatice mai ales oregano, usturoi, ardei iute, rozmarin sau busuioc.

Nici cerealele integrale nu sunt de evitat sau ceaiurile cu propriet─â┼úi antifungice ┼či aici amintim. ghimbirul, cicoarea, menta, lemnul dulce.

Nu trebuie s─â ui┼úi de mi┼čcare, sportul fiind vital pentru men┼úinerea s─â─ât─â┼úii tale ┼či mai ales trebuie s─â evi┼úi utilizarea absorbantelor zilnice. ├Än cazul ├«n care ai nevoie de ele, asigur─â-te c─â le schimbi cel mult la 4 ore ┼či c─â zona genital─â nu are parte de umiditate timp ├«ndelungat. Astfel nu vei contribui la men┼úinerea unui mediu propice dezvolt─ârii bacteriilor fungice.