Ponturi pentru a scăpa de candidoză
Cunoscută şi sub denumirea de vulvovaginită, candidoza vaginală reprezintă înmulţirea excesivă a unor fungi din interiorul vaginulul, manifestându-se adesea prin intermediul mâncărimilor vaginale, senzaţia de arsură mai ales la urinare, dar şi prezenţa secreţiilor cu un miros nepăcut cât şi durere în timpul actului intim.
În funcţie de felul infecţiei se stabileşte un plan de tratament corespunzător, astfel că este absolut necesară vizita la medicul ginecolog în momentul în care observi cel puţin unul dintre simptomele de mai sus.
Terapia de scurtă durată
Cel mai adesea în urma analizei ce confirmă diagnosticul de candidoză vaginală, medicul poate să recomande administrarea de medicamente antifungice sub diverse forme, de la creme până la ovule, pe o perioadă de la 1 la 7 zile.
Cele mai recomandate creme sunt clotrimazolul, miconazolul şi terconazolul.
Trebuie precizat faptul că pe perioada tratamentului este indicată abstinenţa sexuală şi ca partenerul să meargă la doctor pentru a verifica ca nu cumva şi el să fie purtător al ciupercii respective.
În plus, dacă şi-au fost recomandate ovulele dar şi cremele pe bază de uleiuri, acestea pot să slăbească atât prezervativele cât şi diafragmele, existând riscul unei sarcini neplanificate.
Află tot ce nu ştiai despre candida AICI
Tratamentul monodoză
Există şi cazuri în care medicul ginecolog îţi poate recomanda un medicament cu administrare orală astfel încât să combată fungii responsabili cu această afecţiune.
Este foarte important să nu iei nici un tratament după ureche şi să te afli sub supraveghrea unui specialist deoarece netratată corespunzător această infecţie poate reveni după un anumit interval de timp şi îţi poate da bătăi mai mari de cap.
Se recomandă de asemenea, urmarea unei cure de detoxifiere, care va contribui substanţial la eliminarea toxinelor din organism, mai ales la detoxifierea ficatului.
Asigură-te că ai eliminat factorii de risc ce pot cauza această infecţie şi anume mâncărurile de tip fast-food, sucurile carbogazoase cu un conţinut ridicat de zahăr, antibiotice, contraceptive, factori de stres , şi nu în ultimul rând tutunul.
Dieta care combate candida
Anumite alimente se bucură de renumele că pot combate fungii de Candida. Şi bineînţeles că ne referim la probioticele uşor de integrat în regimul alimentar. Astfel că, alimente precum iaurtul, chefirul sau napii sunt în topul listei de alimente permise.
Astfel că la capitolul legume cele mai indicate sunt castraveţii, avocado, spanacul, varza, ceapa. Poţi să le combini fără nici un fel de probleme cu peştele precum somonul, sardina sau heringul ori cu ierburi aromatice mai ales oregano, usturoi, ardei iute, rozmarin sau busuioc.
Nici cerealele integrale nu sunt de evitat sau ceaiurile cu proprietăţi antifungice şi aici amintim. ghimbirul, cicoarea, menta, lemnul dulce.
Nu trebuie să uiţi de mişcare, sportul fiind vital pentru menţinerea săătăţii tale şi mai ales trebuie să eviţi utilizarea absorbantelor zilnice. În cazul în care ai nevoie de ele, asigură-te că le schimbi cel mult la 4 ore şi că zona genitală nu are parte de umiditate timp îndelungat. Astfel nu vei contribui la menţinerea unui mediu propice dezvoltării bacteriilor fungice.