Obiceiuri care îţi afectează imunitatea

Ceri rareori sfatul medicului
Nu-ţi pare atât de important să apelezi la medic pentru nişte dureri de stomac sau arsuri? Medicamentele pe care le iei după cum crezi, te ajută pe moment, dar îţi afectează flora intestinală şi-ţi creşte riscul de a suferi de sindromul intestinului iritabil.
Antiacidele scad atât de mult nivelul de aciditate stomacală, încât alimentele nu mai pot fi sterilizate în mod corespunzător, prin urmare sistemul imunitar se vede nevoit să lupte mai mult pentru a combate bacteriile şi virusurile patogene care pot duce la infecţii. În plus, într-un mediu cu o aciditate scăzută, unele elemente nutritive nu pot fi absorbite bine de organism. De aceea, se poate ajunge la carenţe de vitamina C sau de fier, care afectează pe termen lung tot imunitatea.
Încerci regimuri de slăbire aspre
Dacă obişnuieşti să ţii diete de detoxificare, bazate numai pe sucuri sau cure de slăbite sărace în carbohidraţi şi calorii, este posibil să te îmbolnăveşti mai des. Aceste diete te privează de vitamine şi minerale ca magneziul, zincul, seleniul. O alimentaţie variată îţi asigură aceste elemente nutritive şi previne îmbolnăvirile.
Citeşte şi: Cele mai periculoase combinaţii de alimente
Te însingurezi
Singurătatea prelungită slăbeşte sistemul imunitar şi creşte riscul de inflamaţii şi infecţii virale. Este vorba de singurătatea fizică, dar şi de detaşarea de persoanele din jurul tău, pentru că poţi să fii înconjurat de multe persoane cu care să nu vrei nici măcar să întreţii o conversaţie. Interacţiunea cu persoane dragi şi împărtăşirea de bucurii şi necazuri cu acestea îţi asigură o stare bună de sănătate.