Obiceiuri care îţi afectează imunitatea

1 2 jpg jpeg

Ceri rareori sfatul medicului

Nu-┼úi pare at├ót de important s─â apelezi la medic pentru ni┼čte dureri de stomac sau arsuri? Medicamentele pe care le iei dup─â cum crezi, te ajut─â pe moment, dar ├«┼úi afecteaz─â flora intestinal─â ┼či-┼úi cre┼čte riscul de a suferi de sindromul intestinului iritabil.

Antiacidele scad at├ót de mult nivelul de aciditate stomacal─â, ├«nc├ót alimentele nu mai pot fi sterilizate ├«n mod corespunz─âtor, prin urmare sistemul imunitar se vede nevoit s─â lupte mai mult pentru a combate bacteriile ┼či virusurile patogene care pot duce la infec┼úii. ├Än plus, ├«ntr-un mediu cu o aciditate sc─âzut─â, unele elemente nutritive nu pot fi absorbite bine de organism. De aceea, se poate ajunge la caren┼úe de vitamina C sau de fier, care afecteaz─â pe termen lung tot imunitatea.

Încerci regimuri de slăbire aspre

Dac─â obi┼čnuie┼čti s─â ┼úii diete de detoxificare, bazate numai pe sucuri sau cure de sl─âbite s─ârace ├«n carbohidra┼úi ┼či calorii, este posibil s─â te ├«mboln─âve┼čti mai des. Aceste diete te priveaz─â de vitamine ┼či minerale ca magneziul, zincul, seleniul. O alimenta┼úie variat─â ├«┼úi asigur─â aceste elemente nutritive ┼či previne ├«mboln─âvirile.

Cite┼čte ┼či: Cele mai periculoase combina┼úii de alimente

Te însingurezi

Singur─âtatea prelungit─â sl─âbe┼čte sistemul imunitar ┼či cre┼čte riscul de inflama┼úii ┼či infec┼úii virale. Este vorba de singur─âtatea fizic─â, dar ┼či de deta┼čarea de persoanele din jurul t─âu, pentru c─â po┼úi s─â fii ├«nconjurat de multe persoane cu care s─â nu vrei nici m─âcar s─â ├«ntre┼úii o conversa┼úie. Interac┼úiunea cu persoane dragi ┼či ├«mp─ârt─â┼čirea de bucurii ┼či necazuri cu acestea ├«┼úi asigur─â o stare bun─â de s─ân─âtate.