Nu ignora niciodată aceste simptome!

1 2 jpg jpeg

În mod normal, un organism sănătos se reface noaptea în timpul somnului, dacă te confrunţi cu probleme precum insomnia, nu ezita să o tratezi, altfel, în cazul în care dimineaţa te trezeşti mult mai obosit decât erai seara, aceasta este un alt simptom ce ar trebui să te trimită imediat la medic.

Disconfort şi ameţeală

Nu te odihneşti crespunzător şi durerea de cap nu îţi dispare de ceva zile bune? Dacă pe lângă durerea de cap observi că o anumită zonă a corpului tău are o sensibilitate mai mare pe o anumită parte, nu aştepta să mai apară un al doilea simptom.

Durerea la menstruaţia poate fi acceptată într-o anumită măsură, însă dacă perioada menstruală începe să fie din ce în ce mai dureroasă, apare senzaţia de ameţeală sau simţi disconfort când urinezi sau când elimini excremente, ia măsuri.

Senzaţia de cald rece

Până acum treceai cu uşurinţă de la un anotimp la altul, însă de ceva timp a observat o anumită sensibilitate mai ales la schimbarea temperaturii bruşte sau când ai parte de agenţii terminic cald şi rece inclusiv la consumarea băuturilor?

Este normal ca organsmul să fie influenţat de temperatura de afară, însă nu este normal ca fără să fi intervenit asupra corpului tău în nici un fel să te confrunţi cu temperatura corporală mai mare de 38,5 grade, şi nici senzaţia de furnicătură în braţe sau picioare, ori senzaţia de arsură atunci când înghiţi alimentele consumate.

Aceste simptome sunt foarte des trecute mult prea uşor cu vederea, iar în momentul prezentării la medic, boala deja se află într-un stadiu avansat. O mare parte din aceste simptome sunt caracteristice fibromialgiei.

Ce este fibromialgia?

Una dintre cele mai cunoscute afecţiuni ce interesează atât sistemul muscular cât şi pe cel osos. Afectează atât femeile cât şi tinerii adesea punându-se diagnosticul între vârstele de 20-50 de ani. Deşi afectează mai mult femeile, nici bărbaţii nu sunt ocoliţi în unele cazuri, iar durerea poate să creeze anumite dizabilităţi şi creşte rata de a suferi un infarct, în special dacă debutează la o vârstă tânără.

O dată instalată această afecţiune, concentrarea va fi aproape imposibilă pe o perioadă mai lungă de timp, iar memoria îţi va juca din când în când anumite feste. Aceste două simptome te va predispune la o stare depresivă pe care este indicat să o combaţi din timp, încă de la primul simptom enumerat mai sus.

Cum se tratează?

În primul rând trebuie să mergi la un medic specialist şi să faci un consult de specialitate, pentru a putea astfel să determine afecţiunea cu care te confrunţi cu exactitate, apoi să ţi se recomande tratamentul corespunzător.

Terapia medicamentoasă poate să fie formată din analgezice pentru a scădea din intensitatea durerilor, anti-inflamatoare pentru a trata afecţiunea şi antidepresivele pentru a combate alte efecte ulterioare.

Este foarte important să ai o gândire optimistă indiferent de ce se petrece în jurul tău. O vorbă veche spunea că ” la mintea optimistă nu ajunge boala sau necazul”, astfel că echilibrul emoţional joacă un rol extrem de important. În Japonia se recomandă şedinţe de crioterapie pe perioade scurte pentru persoanele cu fibromialge.

Şi sportul este o variantă bună de a combate efectele ulterioare ale acestei afecţiuni, şi asta mai ales pentru că activitatea fizică ajută la eliberarea de hormoni în organism, restaurează mobilitatea corpului tău, ajută la o mai bună oxigenare a ţesuturilor şi te ajută să te simţi mai bine.