Muştarul scade colesterolul şi te scapă de durerile de cap

1 2 jpg jpeg

Boabele de muştar sunt o sursă bună de potasiu, magneziu, proteine şi calciu. Acestea mai conţin şi uleiuri, sinigrină, mucilagii şi mirozină.

Scade nivelul colesterolului rău

Muştarul este recunoscut pentru faptul că scade nivelul colesterolului rău din organism. În acest sens, este recomandat un tratament naturist cu boabe de muştar. Iată ce presupune acesta: Înainte de masă, cu aproximativ jumătate de oră, se înghite câte o linguriţă de boabe de muştar, întregi, cu apă.

Spune adio durerilor crunte de cap

Cei care suferă de migrene pot să încerce tratamentul cu pastă de muştar. Tot ce trebuie să facă este să aplice această pastă pe ceafă sau la tâmple şi s-o lase să acţioneze aproximativ o oră. Clăteşte apoi zona cu apă călduţă.

Un excelent laxativ natural

Boabele de muştar cresc tensiunea arterială, dar sunt şi un grozav laxativ natural. În cazul constipaţiei se recomandă un tratament cu muştar alb. Se începe în prima zi cu o linguriţă de seminţe de muştar alb cu puţină apă, mărind doza la 2 linguriţe timp de 3 zile. Nu se fac tratamente prelungite şi nu se administrează copiilor.

Te scapă de răceli

Muştarul este şi un bun antiinflamator. Baia cu boabe de muştar este un eficient remediu naturist împotriva răcelilor, virozelor şi gripelor, pune sângele în mişcare şi alungă frisoanele. Acest condiment îţi poate fi un aliat de nădejde în pneumonii, bronşite şi astm bronşic.

Îndepărtează kilogramele nedorite

Boabele de muştar negre sunt recomandate în regimurile de slăbire. Gustul lor uşor picant taie pofta de mâncare.

Atenţie!

Persoanelor care suferă de colon iritabil le este contraindicat consumul oricărui tip de muştar.