Mazărea îţi reduce riscul de a face diabet
Această legumă conţine şi fier, magneziu, potasiu, cupru şi sodiu. În plus, mai este bogată şi în vitamina A şi C.
Te ţine departe de diabet
Specialiştii spun că persoanele care consumă această legumă în mod frecvent au un risc mult mai scăzut de a face diabet, decât persoanele care nu obişnuiesc să mănânce mazăre. Această legumă are un index glicemic scăzut, aşa că ea nu măreşte nivelul de zahăr din sânge.
Întăreşte oasele şi îmbunătăţeşte vederea
Aşa cum am mai spus, mazărea conţine o cantitate mare de vitamina K şi B6. Acestea au rolul de a întări oasele şi astfel previne osteoporoza şi ateroscleroza.
Mazărea este recomandată şi persoanelor care au probleme cu vederea, sau care vor să le prevină. În urma unor studii, cercetătorii au dovedit că această legumă dacă este consumată des poate să îmbunătăţească vederea. De acest lucru fiind responsabil un compus al acestei legume numit luteină.
Menţine inima sănătoasă
Pe de altă parte, persoanele care au inclus în dieta lor mazărea sunt ferite de afecţiuni cardiovasculare. Mazărea scade colesterolul rău din organism, dar şi tensiunea arterială.
Previne constipaţia
Totodată, mazărea previne constipaţia şi îmbunătăţeşte digestia.
Încetineşte ritmul de îmbătânire
Datorită faptului că această legumă conţine un nivel ridicat de acizi graşi omega 3 organismjul îmbătrâneşte mai greu.
Te apără de cancer
Mazărea conţine cantităţi mari de coumestrol (un polifenol) care previne apariţia cancerului la stomac. În plus, această legumă ce conţine din plin vitamina C te apără de răceli, gripe şi viroze.
Nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie
Aşa că, dacă te-ai convins că această legumă nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta, dă o fugă la supermarket, apoi prepară-ţi un piure delicios de mazăre.