Legătura dintre bani și sănătate

image

Banii sunt un aspect foarte critic al vieții care afectează mai mult decât stabilitatea dvs. financiară. Multe sondaje indică modul în care stresul financiar este direct legat de bunăstarea fizică, emoțională și mentală. Lipsa banilor vă limitează accesul la nevoile umane de bază, cum ar fi hrana, adăpostul, îmbrăcămintea și îngrijirea medicală. Incapacitatea financiară vă limitează, de asemenea, alegerile privind bunăstarea dumneavoastră, lăsându-vă astfel cu sentimentul de lipsă de control, ceea ce duce la creșterea nivelului de stres.

Nu vă faceți griji, deoarece avem un blog de online credit puternic, care oferă articole care să vă ajute să treceți prin vremuri grele. Acest articol evidențiază câteva moduri în care banii vă afectează bunăstarea mentală și fizică și cum puteți depăși aceste provocări.

Cum pot finanțele să vă influențeze sănătatea

Există multe moduri în care banii ne afectează bunăstarea. Dacă aveți suficienți bani, aveți puterea de cumpărare pentru a achiziționa tot ceea ce aveți nevoie sau doriți în momentul în care vă doriți. Pe de altă parte, lipsa banilor vă răpește alegerile și accesul la lucruri. Persoanele care câștigă mai mulți bani tind să aibă o stare de sănătate mai bună în comparație cu cele cu venituri mici sau deloc. Acest lucru se datorează faptului că aceștia pot avea acces la alimente de mai bună calitate, la asistență medicală completă și la abonamente la săli de sport, care joacă un rol în asigurarea accesului și menținerii unei bune sănătăți fizice. Pe de altă parte, cei care locuiesc în gospodării cu venituri mici au acces restrâns la asistență medicală de bază și la tratament pentru afecțiunile de sănătate. Astfel de familii sunt expuse la boli legate de stilul de viață, cum ar fi obezitatea, diabetul și hipertensiunea, din cauza calității scăzute a alimentelor și a somnului pe care și le pot permite. Adesea, acestea se bazează pe împrumut fără venit pentru a-și asigura traiul.

Există suficiente dovezi că banii cumpără o sănătate mai bună și, în cele din urmă, o viață mai lungă. În afară de sănătatea fizică, banii definesc și sănătatea socială a unui individ. Banii diferențiază accesul oamenilor la educație de calitate, condițiile de trai și cercurile sociale. Această disparitate creează o inegalitate care, în cele din urmă, afectează sănătatea mentală a majorității oamenilor. Deși oamenii din toate categoriile sociale se confruntă cu boli mintale, cei care se luptă din punct de vedere economic sunt mai expuși riscului de a se confrunta cu stres și anxietate. Iată câteva moduri în care banii pot avea un impact asupra sănătății tale mintale.

Cum îți afectează sănătatea mintală grija pentru bani

Înțelegerea modului în care banii afectează bunăstarea psihologică este un pas important pentru îmbunătățirea sănătății proprii și pentru a experimenta o creștere financiară. Haideți să explorăm cinci moduri interesante în care banii afectează sănătatea mentală.

Stresul financiar duce adesea la amplificarea anxietății și depresiei

Dacă sunteți îngrijorat din cauza banilor, atunci nu sunteți singur. Mulți factori pot provoca stres financiar, dar trebuie să fiți echipat pentru a-l gestiona. Tensiunea financiară afectează relațiile, productivitatea și sănătatea generală. Unele dintre indiciile că stresul financiar vă afectează relația includ fricțiuni sporite între dumneavoastră și persoanele apropiate, schimbări de dispoziție, temperament scurt, dificultăți de somn, apetit sexual scăzut, pierderea poftei de mâncare și oboseală.

Pentru a reduce stresul financiar, purtați o conversație cu cineva în ale cărui sfaturi financiare aveți încredere. Identificați cauza principală a problemelor dvs. financiare și discutați o soluție. De asemenea, ar trebui să întocmiți un buget și să calculați cât de mult aveți nevoie pentru a vă acoperi costurile. De cele mai multe ori, stresul financiar este cauzat de o lipsă de resurse pentru a vă satisface nevoile.

Lipsa banilor vă poate afecta sentimentul de valoare personală

Cei mai mulți oameni își atașează valoarea de sine de bunurile materiale și de venitul lor și, prin urmare, o scădere a venitului sau o pierdere a valorii nete are un impact negativ asupra noastră. De multe ori, aceasta duce la sentimente de rușine și inadecvare, ceea ce duce la un declin al bunăstării mentale. Stima de sine scăzută ne tensionează, de asemenea, relațiile. Cel mai bun remediu în acest sens este să vă concentrați asupra punctelor forte și a realizărilor dvs. în timp ce lucrați pentru a vă atinge obiectivele stabilite. Gândiți-vă la bani ca la un instrument pentru a vă construi viața pe care v-o doriți și pentru a avea acces la lucrurile pe care le doriți, dar refuzați să acordați banilor controlul asupra fericirii sau a stimei de sine. Succesul financiar este un obiectiv și nu o definiție a ceea ce sunteți.

Banii ne influențează relațiile

Tensiunile financiare sunt o cauză foarte frecventă a conflictelor în relații. Pentru a evita astfel de conflicte, purtați o conversație sinceră cu partenerul dvs. despre bani și aliniați-vă obiectivele și convingerile financiare. Creați sisteme de gestionare a finanțelor și comunicați orice decizie economică. Lucrul împreună pentru a crea un mediu financiar armonios este o modalitate infailibilă de a vă asigura relația.

Izolarea socială alimentată de inegalitatea financiară

Inegalitățile financiare sunt un factor major care contribuie la declinul sănătății mentale. Persoanele cu venituri mai mici se confruntă adesea cu izolarea socială, deoarece se tem că nu se încadrează în cercurile sociale în care își propun să se integreze. Această mentalitate provine din barierele infranctibile de suspiciune și neîncredere puse asupra persoanelor dintr-o clasă cu venituri mai mici. Pentru a depăși această presiune mentală, concentrați-vă asupra eforturilor de a vă îmbunătăți finanțele în timp ce faceți voluntariat în cercurile la care urmăriți să vă alăturați.

Banii pot crea un sentiment de îndreptățire

Banii nu creează doar opresiune mentală. Uneori, un exces de bani creează un sentiment de îndreptățire și mândrie care duce la tratarea greșită a altor persoane. Sentimentul de superioritate care provine din bani îi determină pe oameni să îi privească de sus pe ceilalți, ceea ce creează opresiune și ură. Dacă simțiți că aveți bani care vă fac să vă simțiți de neatins, ar trebui să donați o parte din ei celor mai puțin norocoși sau unei organizații de caritate pe care o sprijiniți. În acest fel, rămâi în contact cu umanitatea ta și te concentrezi pe recunoștință pentru ceea ce deții.

Concluzie

Acordă-ți timp pentru a înțelege unde se duc banii tăi, urmărindu-ți cheltuielile și apoi construiește un buget care te va ajuta să-ți controlezi obiceiurile de cheltuieli. În acest fel, nu veți experimenta anxietate atunci când veți avea nevoie urgent credit azi pentru lucruri importante. Alocați-vă timp pentru a vă identifica obiectivele financiare și stabiliți-le priorități. Nu permiteți ca banii să vă definească pe dumneavoastră sau relațiile dumneavoastră; în schimb, înțelegeți rolul banilor în viața dumneavoastră. Dacă aveți în continuare nevoie de ajutor, solicitați ajutorul unui consilier financiar care să vă ajute să vă aliniați finanțele sau ajutorul unui consilier care să vă ajute să faceți față presiunii mentale.