Expert: Poziția în care nu ar trebui să dormi niciodată

Modul în care dormi noaptea te poate expune la o serie de probleme de sănătate, a avertizat un expert.

Insomnia poate fi provocată de o serie de factori, stres, anxietate, boală și durere, toate despre care se știe că afectează calitatea somnului.

somn_nud_shutterstock 2025923396 jpg

cea mai bună pozitie pentru somn este somnul pe spate. Foto: Shutterstock

Dar un expert a avertizat că ar trebui să avem grijă și la modul în care dormim în special, la poziția în care dormim.

Chiropractorul Dr. Tony Nalda, care conduce Centrul de Reducere a Scoliozei din SUA, a îndemnat oamenii să nu doarmă cu fața în jos.

Acest lucru ar putea duce la o serie de probleme, inclusiv probleme de gât și spate, probleme de respirație și ale coloanei vertebrale, precum și probleme cardiovasculare, a spus el.

Probleme de gât și spate

Dormitul cu fața în jos îți încordează gâtul, deoarece trebuie să-ți întorci capul într-o parte pentru a respira. Acest lucru poate provoca încordare musculară, inflamație și durere.

Dr Nalda a spus: „Somnul cu fața în jos aplatizează curba naturală a coloanei vertebrale, ceea ce poate provoca dureri de spate. Dacă ai deja probleme cu gâtul și spatele, este aproape garantat că dormitul în această poziție le va agrava.”

Probleme de respirație și ale coloanei vertebrale

Somnul frontal poate îngreuna respirația profundă, deoarece poziția îți comprimă diafragma, potrivit doctorului Nalda.

Să dormi pe față este cea mai proastă poziție pe care ai putea-o alege, spune experții (Foto: Shuttrstock)

Dacă acest lucru determină un aport mai mic de oxigen peste noapte, va perturba calitatea somnului.

Dormitul pe burtă pune, de asemenea, o presiune suplimentară asupra coloanei vertebrale, potențial încordând vertebrele și mușchii din jur.

Probleme cardiovasculare

Dr Nalda a explicat: „Somnul cu fața în jos va face corpul să funcționeze mai greu, inclusiv inima, deoarece apăsând pe piept, îngreunezi circulația sângelui.

„De-a lungul timpului, acest lucru crește riscul de probleme cardio, mai ales dacă ai deja probleme. Dacă te străduiești să respiri profund, poate duce la creșterea tensiunii arteriale.”

El a avertizat, de asemenea, că somnul pe burtă forțează gâtul într-o poziție răsucită, ceea ce poate duce la migrene, dureri de cap și alte probleme neurologice.

Unghiul nenatural poate, de asemenea, să ciupească nervii, ducând la disconfort, amorțeală sau furnicături în brațe și mâini, a spus el.

Care este cea mai bună poziție pentru a dormi?

Dr Nalda a sfătuit: „Somnul pe spate este cel mai bun, deoarece menține curba naturală a coloanei vertebrale și minimizează presiunea asupra articulațiilor.

„În mod alternativ, somnul lateral îmbunătățește sănătatea inimii și reduce sforăitul.”

O pernă pentru corp poate oferi un sprijin suplimentar pentru poziția spatelui sau lateral și poate descuraja rostogolirea pe burtă.

Sursa: Express