La ce boli te predispun îndulcitorii artificiali

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă de la Centrul pentru inovare în domeniul asistenţei medicale George & Fay Yee, din cadrul Universităţii Manitoba, Canada, au realizat o analiză sistematică la care au participat în total 400.000 de persoane pe o perioadă medie de 10 ani, tocmai pentru o mai bună înţelegere a asocierii dintre consumul de îndulcitori artificiali şi efectele negative pe termen lung asupra greutăţii corporale şi a sănătăţii cardiovasculare.

Astfel studiile nu au avut un efect consistent al îndulcitorilor artificiali asupra pierderii din greutate, iar cercetările în acest domeniu efectuate pe o perioadă mai lungă au scos în evidenţă o asociere între consumul de îndulcitori artificiali şi o creştere sporită a riscului de îngrăşare, de hipertensiune, diabet, boli cardiovasculare şi alte probleme de sănătate.

Potrivit dailymail.co.uk, cercetătorii au ajuns la concluzia că teoria potrivit căreia dacă se înlocuieşte zahărul cu îndulcitori artificiali reuşeşti să slăbeşti este una falsă. Mai mult de atât în anumite cazuri, îndulcitorii au avut efecte similare cu cele ale laxativelor, fapt ce poate provoca un dezechilibru în organismul uman.

Ce sunt îndulcitorii artificiali

O modalitate de a înlocui consumul de zahăr, produs destul de controversat mai ales pentru că folosit în exces poate favoriza creşterea glicemiei şi surplusul de kilograme, producătorii din această industria folosesc tot felul de substanţe pentru a obţine un gust dulce care să înlocuiască cu succes gustul zahărului.

Îţi protejează dantura

Deşi orice aliment consumat în exces dăunează organismului uman, se pare că îndulcitorii artificiali pot preveni apariţia cariilor fiind un bun aliat al danturii sănătoase.

Dr. Oz afirmă faptul că consumând cu moderaţie absolut orice şi evitând pe cât posibil îndulcitorii artificiali, poţi să te bucuri de o stare de sănătate îndelungată şi o viaţă longevivă.

Află care sunt simptomele ascunse ale diabetului AICI

Cu ce pot fi înlocuiţi îndulcitorii artificiali

În primul rând trebuie treptat să reduci cantitatea de îndulcitori artificiali, pentru a putea să îi înlocuieşti cu îndulcitori naturali pe care îi poţi obţine din fructe. Acestea conţin fructoză, un alt fel de zahăr dar care se absoarbe lent în sânge fiind mult mai prietenos cu organismul tău.

O altă modalitate de a obţine un gust dulce sănătos, dacă nu suferi de diabet, este mierea de albine, aceasta se bucură de un indice glicemic mediu şi este o alternativă excelentă, sănătoasă atunci când vrei un dulce natural.

Nici siropul de arţar un ar trebui evitat, acesta se bucură de un conţinut de mangan şi zinc, are puţine calorii şi consumat cu moderaţie este un bun aliat al siluetei tale.

Citeşte cu atenţie etichetele produselor!

Dacă eşti tentat să alegi produsele pe a căror etichetă observi că scrie fără zahăr, sau dietetic ori light, simplul crez că dacă un are zahăr un este un pericol pentru sănătatea ta este eronat. Acordă o atenţie sporită ingredientelor pentru a te feri de eventualele problema de sănătate.