La ce boli eşti predispus, în funcţie de culoarea ochilor

1 2 jpg jpeg

Persoanele cu ochii închişi la culoare riscă să sufere de cataractă

Atunci cand apare ,,ceaţă'' pe pupila ochiului este posibil sa fie vorba de cataracta, o boală comună în rândul persoanelor in varsta. Un studiu publicat in anul 2000 in revista American Journal of Ophthalmology a descoperit ca persoanele cu ochii închisi la culoare au un risc mai mare de a dezvolta această afecţiune oculară.

Schimbarea culorii ochilor, semn de îngrijorare

Dacă observi o roşeaţă în albul ochilor, acesta ar putea fi semnul unor alergii nediagnosticate. Daca ochii devin gălbui, este posibil sa fie vorba de probleme la ficat.

Daca un singur ochi şi-a schimbat culoarea ar putea fi semnul unei boli genetice, precum neurofibromatoză sau sindromul Waardenburg. Însă, daca ochii tăi au avut intotdeauna culori diferite, nu există motive de ingrijorare.

Vitiligo, mai rar diagnosticat la cei cu ochii albaştri

Un studiu recent publicat în revista Nature susţine că boala autoimună vitiligo, care provoacă pierderea culorii pielii, este mai puţin comună în rândul persoanelor cu ochi albaştri. Din aproximativ 3.000 de pacienti cu vitiligo, 27% aveau ochi albaştri, 30% aveau ochi verzi şi 43% ochi căprui.

Persoanele cu ochii închişi la culoare consumă mai puţin alcool

Dacă te numeri printre persoanele cu ochii negri sau căprui, este posibil să bei mai puţin decât persoanele cu ochi albaştri sau verzi, potrivit unui studiu publicat în revista Personality and Individual Differences, în anul 2001.

Femeile cu ochii deschişi la culoare suportă mai bine durerea

Potrivit unui studiu prezentat în cadrul American Pain Society din 2014, femeile cu ochii deschişi la culoare ar putea avea o toleranţă mai mare la durere.