În ce situaţii te balonează salatele

2 jpg jpeg

Adaugi prea mult sos

În locul sosurilor şi a altor adaosuri menite să dea savoare salatelor, pune doar puţină zeamă de lămâie. Stimulează enzimele digestive şi previne balonarea.

Nu uita ca, dacă alegi să comanzi o salată la un restaurant, să menţionezi că nu vrei sos adăugat. Acesta poate conţine prea multă sare, ulei sau zahăr, menite să dea gust salatei. Din păcate, acestea pot fi cauzele balonării care apare la câteva ore după masă.

Toate ingredientele sunt crude

Salatele făcute din legume în stare crudă îţi aduc un plus de fibre, dar nu toată lumea tolerează bine, din punct de vedere digestiv, o cantitate mare de legume mâncate deodată.

De aceea, n-ar fi rău să pui la aburi câteva dintre legume, să le coci sau să le sotezi, dacă vrei, înainte de a le amesteca şi asezona.

Adaugi legume care provoacă balonare

Alegerea unor legume care provoacă balonare este o cauză posibilă pentru problemele avute după o masă care conţine salată.

Varza, broccoli, fasolea boabe, conopida, sfecla, ridichile, ceapa roşie pot să te facă să respingi ideea de a mai mânca salate. Evită folosirea lor sau pune-le într-o cantitate mai mică.

Ai porţii prea mari

Oricât de sănătos ar fi un aliment sau un preparat culinar, dacă mănânci prea mult îţi va face mai mult rău decât bine. Se aplică şi în cazul salatelor, mai ales dacă sunt făcute doar din legume crude, cu multe fibre, mai greu de digerat în cantitate mare.