În ce situaţii te balonează salatele

2 jpg jpeg

Adaugi prea mult sos

├Än locul sosurilor ┼či a altor adaosuri menite s─â dea savoare salatelor, pune doar pu┼úin─â zeam─â de l─âm├óie. Stimuleaz─â enzimele digestive ┼či previne balonarea.

Nu uita ca, dacă alegi să comanzi o salată la un restaurant, să menţionezi că nu vrei sos adăugat. Acesta poate conţine prea multă sare, ulei sau zahăr, menite să dea gust salatei. Din păcate, acestea pot fi cauzele balonării care apare la câteva ore după masă.

Toate ingredientele sunt crude

Salatele făcute din legume în stare crudă îţi aduc un plus de fibre, dar nu toată lumea tolerează bine, din punct de vedere digestiv, o cantitate mare de legume mâncate deodată.

De aceea, n-ar fi r─âu s─â pui la aburi c├óteva dintre legume, s─â le coci sau s─â le sotezi, dac─â vrei, ├«nainte de a le amesteca ┼či asezona.

Adaugi legume care provoac─â balonare

Alegerea unor legume care provoacă balonare este o cauză posibilă pentru problemele avute după o masă care conţine salată.

Varza, broccoli, fasolea boabe, conopida, sfecla, ridichile, ceapa ro┼čie pot s─â te fac─â s─â respingi ideea de a mai m├ónca salate. Evit─â folosirea lor sau pune-le ├«ntr-o cantitate mai mic─â.

Ai porţii prea mari

Oric├ót de s─ân─âtos ar fi un aliment sau un preparat culinar, dac─â m─ân├ónci prea mult ├«┼úi va face mai mult r─âu dec├ót bine. Se aplic─â ┼či ├«n cazul salatelor, mai ales dac─â sunt f─âcute doar din legume crude, cu multe fibre, mai greu de digerat ├«n cantitate mare.