Exerciţii pentru un auz mai bun

1 2 jpg jpeg

Copac, lotus, cobra şi triunghi, exerciţii pentru un auz mai bun

Yoga este recunoscută, printre altele, pentru îmbunătăţirea circulaţiei sângelui în zona auzului. Acest fapt se traduce printr-o mai bună funcţionare a nervilor, toxinele fiind eliminate în cel mai scurt timp. Aşa că, yoga este unul dintre exerciţiile pe care trebuie să le faci dacă vrei un auz mai bun. Posturile din yoga care ajută la creşterea calităţii auzului sunt copacul, lotusul, cobra şi triunghiul.

Şi meditaţia se regăseşte printre exerciţiile pentru un auz mai bun. Meditaţia este un răgaz de linişte, un proces şi o stare de relaxare, reflecţie şi contemplare. În timpul meditaţiei au loc reacţii contrare celor produse de stres: pulsul şi tensiunea arterială scad, respiraţia devine mai lentă şi muşchii se relaxează.

Meditaţia ce îmbunătăţeşte auzul trebuie executată într-un loc public în care eşti înconjurat de multe sunete diferite. În acest caz, concentrarea se axează pe delimitarea cât mai clară a sunetelor.

Exerciţii pentru un auz mai bun: sportul şi cuvintele încrucişate

Sportul este şi el unul dintre exerciţiile pentru un auz mai bun. O cercetare de la Universitatea Bellarmine a constatat că femeile într-o formă fizică excelentă aveau cu 6 % mai multe şanse la un auz mai bun comparativ cu reprezentantele sexului frumos mai puţin în formă. Practic, exerciţiile fizice îmbunătăţesc circulaţia sângelui din ureche, ceea ce aduce mai mulţi nutrienţi care ajută la menţinerea auzului.

Puzzle-urile, cuvintele încrucişate şi sudoku sunt şi ele excelente exerciţii pentru un auz mai bun. Studiile au dovedit că există legături între bolile mintale şi pierderea calităţii auzului. Posibilitatea sugerată este aceea că auzul este afectat de atrofierea creierului, care strică conexiunile dintre celulele creierului. Soluţia? Practicarea activităţilor care angrenează creierul într-un mod mai intens. Şi ce poate fi mai la îndemână decât integramele, puzzle-urile ori jocurile de sudoku.

Ia câteva măsuri pentru a preveni deteriorarea urechii tale. Nu asculta muzică la volum foarte ridicat, evită căştile sau să stai prea mult timp expus la zgomote foarte mari. De asemenea, este indicat să mergi în fiecare an să îţi faci câte o audiogramă pentru a vedea în ce stare se află urechile tale.