Evită aceste tabieturi după ce ai mâncat!

1 2 jpg jpeg

Principul de bază este acela că nu trebuie să faci niciodată foamea. Nu trebuie să adopţi măsuri extreme pentru a-ţi menţine o anumită greutate corporală, deoarece excesele şi extremele au efecte reversibile.

Motiv pentru care este recomandat să ai o alimentaţie corespunzătoare şi constantă.

Mâncatul fructelor, la desert

1 2 jpg jpeg

Specialiştii recomandă a se consuma înainte de orice masă un fruct, fie le poţi consuma dimineaţa pe stomacul gol însă niciodată după felurile principale. Şi în nici un caz seara deoarece fructoza din ele se transformă rapid în ţesut adipos.

În plus, fructele au nevoie de diferite enzime pentru a fi digerate corespunzător, motiv pentru care cantitatea de zahăr din portocale sau prune se digeră mai greu.

Află ce conţine o cină sănătoasă pentru copii AICI

Fumatul după masa copioasă

1 2 jpg jpeg

În mod normal după ce ai mâncat ar trebui să aştepţi până la 2-3 ore pentru a-ţi aprinde mai apoi o ţigară, şi asta deoarece ele conţin nicotină, substanţă care inhibă oxigenul atât de necesar digestiei.

Unii specialişti afirmă că o singură ţigară fumată imediat după masă este echivalentul a 6 ţigări fumate o dată şi astfel îţi creşte şansa de a dezvolta celule canceroase în special la nivelul intestinelor.

Ai luat cina şi te grăbeşti să faci un duş pentru a ieşi în oraş? Mare greşeală, duşul făcut după masă nu va face nimic altceva decât să crească tensiunea arterială, fapt ce va slăbi şi mai mult activitatea sistemului tău digestiv şi cel mai probabil te vei confrunta şi cu dureri abdominale.

Mergi la culcare imediat

Una dintre cele mai des întâlnite greşeli pe care le facem este să mâncăm foarte târziu seara când ajungem acasă şi apoi să ne pregătim de somn.

Potrivit studiilor făcute de către specialiştii de la University of Ioannina Medical School imediat duopă masă nu este indicat să stai la orizontală deoarece creşte riscul de infarct.

Cel mai indicat ar fi ca după fiecare masă să faci o plimbare de cel mult 30 de minute, interval în care digestia se va desfăşura corespunzător astfel încât să nu te confrunţi cu nici un disconfort şi să poţi să te odihneşti corespunzător.