Eşti dependent de dulciuri? Poţi avea imunitatea scăzută!

Când ai un apetit crescut pentru dulciuri şi nu reuşeşti să te controlezi, rişti să te îngraşi, dar şi să reduci capacitatea organismului de a lupta cu virusurile şi bacteriile. După ce ai mâncat alimente cu un conţinut ridicat de zahăr, în decursul următoarelor 6 ore ele vor inhiba leucocitele din sânge, globulele albe răspunzătoare pentru protejarea corpului de agenţii patogeni care pătrund în corp.
Treci printr-o perioadă prelungită de stres
Grijile şi stresul prelungit îţi poti şubrezi sănătatea, deoarece afectează sistemul imunitar. Dacă eşti stresat câteva zile nu există un risc prea mare să te îmbolnăveşti, dar dacă starea de agitaţie se menţine săptămâni de-a rândul, e posibil să te confrunţi cu diverse boli de sezon care se vindecă mai greu decât de obicei.
Bei prea puţină apă
Pentru a elimina toxinele şi pentru ca organismul să aibă o capacitate mare de autoapărare, ai nevoie de mai multe lichide. Prin urmare, dacă observi că mergi rar la toaletă, că eşti obosit, ai pielea deshidratată sau iritată este important să bei mai multă apă sau ceaiuri din plante medicinale.
Ai nasul uscat
Contrar părerii generale, scurgerile nazale sunt benefice. Acestea sunt şi un bun indicator că sistemul imunitar este eficient. Când lipsesc, agenţii patogeni pătrund mai uşor în corp din cauza slăbirii imunităţii. De aceea, pentru a te proteja de boli respiratorii de sezon, aplică o dată pe zi o soluţie salină pentru curăţarea nasului.
Te-ai îngrăşat într-un timp scurt
Un index de masă corporală de peste 40 te poate aduce în situaţia de a avea o imunitate redusă, nu doar probleme de sănătate cu inima sau alte organe vitale, inflamaţii, infecţii, tulburări hormonale. Iată de ce este important să ai o dietă echilibrată şi să eviţi sedentarismul!