Dureri menstruale? Ce sa mananci ca sa-ti fie mai bine
Perioada menstruatiei este dificila pentru multe femei din cauza durerilor si starilor proaste. Pentru a ameliora simptomele, trebuie sa incluzi aceste alimente in dieta zilnica sau cel putin in perioada menstruatiei. Orice înseamnă exces va dăuna sănătăţii tale, iar un stil alimentar sărăcăcios în vitamine, minerale va predispune organismul la diferite afecţiuni.
Alege să eviţi pe cât posibil alimentele bogate în sodiu, în special sarea şi să nu faci exces de cafea.
Deşi există crezul că în aceste zile nu ar trebui să faci absolut nimic, exerciţiile fizice pentru spate pot contribui la ameliorarea durerilor din zona lombară. Orice formă de exerciţiu aerobic va contribui la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, care potrivit specialiştilor site-ului salud180.com va contribui esenţial la reducerea inflamaţiilor de la nivelul muşchilor.
Peste - Contine acizi grasi omega-3 care iti relaxeaza musculatura, scazandu-ti intensitatea crampelor.
Banane - Sunt bogate in potasiu, vitamina B6 si alte vitamine care afecteaza nivelul de zahar din sange si stare de spirit.
Carne rosie - Contine fier si iti va creste cantitatea acestui mineral in organism.
Ciocolata neagra - Contine magneziu, un nutrient al carui nivel scade in corp in timpul menstruatiei.
Nuci si seminte - Contin nutrienti de care corpul tau are nevoie.Apa - Iti ajuta corpul sa elibereze retentia de apa si te scapa de balonari.
Traista-ciobanului calmează durerile menstruale
Una dintre plantele cu un conţinut semnificativ de tanin, substanţă benefică mai ales în calmarea durerilor menstruale.
În cazul în care te confrunţi cu o hemoragie, o simplă cană de ceai va fi mai mult decât suficientă pentru oprirea hemoragiei şi pentru sănătatea uterului mai ales dacă există şi fibroame uterine.
Poţi să bei ceai din traista-ciobanului chiar şi înafara zilelor menstruale, fiind indicat pentru buna funcţionare a aparatului genital feminin.
Nicio zi fără ghimbir
Ghimbirul este un elixir al sănătăţii tale, îţi oferă oricând un efect relaxant ce previne atât durerile de cap cât şi posibilele hemoragii din zilele menstruale. Poţi să te obişnuieşti să adaugi ghimbir ras în orice, atât timp cât nu faci excese.
Salvia elimină ţesutul adipos
Datorită conţinutului său asemănător cu hormonii feminini, şi anume estrogenul, salvia este indicată mai ales în cazul în care te confrunţi cu dureri abdominale în perioada menstruală.
În plus, ceaiul de salvie este benefic şi împotriva ţesutului adipos, reduce sângerările abundente şi menţine organismul viguros.
O altă plantă care îţi va fi de mare ajutor în perioada critică a lunii este mărarul, renumit pentru acţiunea sa care ajută la reglarea ciclului menstrual, remediind amenoreea şi favorizând dezvoltarea armonioasă a sânilor.
Un alt aspect extrem de benefic atunci când vine vorba despre mărar este că înceţineşte ritmul de creştere a părului pe corp.
Apelează cu încredere la trucurile bunicilor însă nu scăpa din vedere faptul că trebuie să mergi periodic la medic pentru a monitoriza starea de sănătate.