Depistează la timp afecţiunile glandei tiroide!

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii sunt de părere că marea majoritatea a oamenilor la un moment dat în viaţă se confruntă cu dereglări ale tiroidei deşi nu realizează sau mai bine zis nu interpretează corect semnalele transmise de corpul lor.

Printre principalele simptome ale disfuncţiei acestei glande sunt fluctuaţiile de greutate, prezenţa depresiei dar şi dezechilibrul energetic.

Ce se întâmplă când nu funcţionează corect tiroida?

Orice afecţiune care pune în pericol starea ta de sănătate sau orice simptom nou pe care îl descoperi ar trebui să te trimită la medicul specialist. Nediagnosticate la timp problemele tiroidei te pot expune riscului de a avea fluctuaţii de greutate, de a dezvolta boli cardiovasculare, să te confrunţi cu episoade depresive, disfuncţii sexuale, infertilitate sau chiar anxietate.

Există două mari probleme ce pot apărea la nivelul tiroidei şi anume atunci când produce prea mulţi hormoni şi în acest caz este numită de către medicii de specialitate hipertiroidism şi cazul în care produce prea puţini hormoni, denumită în acest caz hipotiroidism.

În cazul în care te confrunţi cu hipotiroidism cele mai puternice semnale la care trebuie să fii atent sunt oboseala excesivă, depresia, pielea care devine din ce în ce mai uscată, fluctuaţiile de greutate, constipaţie, tulburări de memorie, un somn neregulat şi în cel mai grav caz imposibilitatea de a avea copii sau de a păstra o sarcină.

La polul opus hipertiroidismul vine cu un cumul de simptome precum insomnia, palpitaţii frecvente, un apetit crescut urmat de o pierdere inexplicabilă în greutate, o stare de agitaţie constantă, atacuri de panică sau schimbări bruşte de comportament.

Află care sunt cele mai bune alimente pentru a avea grijă de tiroida ta AICI

Creşterea în greutate şi menstruaţia neregulată

Dacă nu ai făcut nici o schimbare în planul tău alimentar sau nu te-ai apucat de curând de sport şi observi cum kilogramele tale se topesc ca prin minune, atunci verifică-ţi starea de funcţionare a tiroidei. Şi menstruaţia poate fi influenţată de activitatea incorectă a acestei glande endocrine.

Corpul uman este un mecanism extrem de complex şi variat dar în care fiecare organ se află interconectat cu cele din jur şi în momentul în care la nivelul unui organ se produc anumite dezechilibre şi celelelate vor fi influenţate de comportamentul acestuia.

Îţi cade părul foarte mult

Acest fenomen poate avea mai multe cauze fiziologice precum stresul, schimbarea anotimpului- căderea părului fiind un act de reînnoire, schimbarea dietei, o activitate fizică intensă dar poate fi şi o consecinţă a unor disfuncţii ale glandelor suprarenale, ale ovarelor sau chiar a hipofizei.

Pielea îţi oferă primele indicii

Schimbările ce se petrec în interiorul organismului tău se pot observa mai ales la nivelul pielii care în funcţie de afecţiune poate devine mai uscată, mai subţire, mai moale sau mai fină, mai rece dacă este vorba de hipotiroidie.

Pentru a investiga tiroida trebuie să ţii cont de buna funcţionare a metabolismului tău, de activitatea cardiacă, de schimbările ce survin la nivelul pielii, de activitatea intestinelor dar şi de starea ta de spirit.

Am putea spune că tiroida este în strânsă legătură cu starea ta de fericire.

Este bine să ai o dietă echilibrată, să faci constant mişcare, să îţi găseşti un moment de a medita şi de a-ţi asculta organismul, pentru a recepta care sunt nevoile lui deoarece acestea se schimbă constant.