De ce nu e bine să bei doar apă îmbuteliată

1 2 jpg jpeg

Unde duce această carenţă

Medicii ne avertizează că această carenţă poate duce la numeroase simptome neplăcute. Printre cele mai întâlnite se regăsesc durerile musculare şi articulare, greaţa, ameţelile, palpitaţile, convulsile şi oboseala permanetă.

Reglează tensiunea şi menţine oasele sănătoase

La ce ajută atât de mult magneziul? În primul rând, el ne ajută să ne menţinem sănătoşi. E bine să ştim faptul că magneziul este esenţial pentru sănătate, reglând ritmul cardiac şi tensiunea arterială, dar şi având grijă ca oasele să se păstreze într-o stare perfectă.

Ce să mâncăm

Medicii spun că doza zilnică recomandată de magneziu este de 320 mg pentru femei şi 420 mg pentru bărbaţi. Această doză poate fi luată din legume cu frunze verzi, cereale integrale, fructe oleaginoase şi carne.

Apa de la robinet, sursă importantă de magneziu

De asemenea, şi apa de la robinet este o sursă importantă de magneziu. Din păcate, apa îmbuteliată nu conţine atât în cantităţi mari această substanţă. Aşa că, ar fi bine să nu renunţăm în totalitate la apa potabilă din locuinţa proprie care se pare că are şi ea avantajele ei.

Bineînţeles ar fi indicat ca înainte să o consumăm să o testăm. Astfel, ne vom asigura că este bună de băut.

Ce alimente îndepărtează magneziul din organism

Consumul de cafea, alcool, cereale rafinate şi zahăr stimulează îndepărtarea magneziului din organism, prin funcţia rinichilor. În acest sens, încercaţi să consumaţi aceste alimente cât mai rar şi în cantităţi cât mai mici.