Cum ştii că suferi de lipsă de calciu şi magneziu
Carenţele de calciu şi de magneziu se stabilesc în urma analizelor de sânge, iar medicul este cel care stabileşte dacă este nevoie de suplimente cu acesxte minerale şi cât durează o cură.
Rezistenţa mica la infecţii poate indica lipsa de calciu
Când organismul nu are suficient calciu, apare spasmofilia, formele mai grave ale bolii fiind cunoscute drept tetanie. Cel afectat are furnicături la nivelul degetelor sau în jurul gurii, poate resimţi amorţeli la nivelul extremităţilor, oboseală, nelinişte.
Lipsa cronică de calciu duce, în timp, la fragilizarea oaselor. La vârstnici, dezorientarea şi confuzia pot fi semne de hipocalcemie (lipsă de calciu). În rândul tinerelor, se poate manifesta prin dereglări ale menstruaţiei, anemie. Lipsa de calciu poate scădea şi rezistenţa organismului la infecţii.
Oboseala, semn al carenţei de magneziu
Insuficienţa acestui mineral se poate manifesta printr-un nivel scăzut de energie, oboseală cronică, depresie, iritabilitate, capacitate scăzută de concentrare, stări de nervozitate şi anxietate, dureri de cap, cârcei, insomnie. În cazul deficitului sever pot să apară chiar convulsii şi tulburări de ritm cardiac.
Şi lipsa puterii de concentrare poate fi semnul unei carenţe de magneziu.
Persoanele între 20 şi 50 de ani au nevoie de 1000 mg/zi, iar cei trecuţi de 50 de ani de 1200 mg/zi .