Cum să scapi de retenţia de apă

Există câteva alimente care vă ajută în combaterea celulitei
 jpeg

Ei bine, toate acestea reprezintă posibili indicatori ai retenţiei de apă şi se manifestă mai ales în rândul femeilor, deoarece ele trec lună de lună prin diverse fluctuaţii hormonale (sindromul premenstrual), astfel că perioada de dinaintea menstruaţiei reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze ale retenţiei de apă.

De asemenea, acest fenomen poate fi simptomul unei afecţiuni ale rinichilor, tiroidei, inimii sau ficatului. Iată, aşadar, ce trebuie să faci pentru a împiedica retenţia de apă!

Bea mai multă apă

În mod paradoxal, una dintre cele mai eficiente metode de a scăpa de această problemă supărătoare este să creşti consumul de lichide - cu cât bei mai multă apă, cu atât mai multă vei elimina. Cu cât consumi mai puţină apă, cu atât organismul va reţine mai multă.

Astfel, asigură-te că bei zilnic 10-12 pahare de apă, pentru a împiedica organismul să se comporte ca un ,,rezervor de apă''.

Ai grijă la alimentaţie

O dietă echilibrată joacă un rol important în ceea ce priveşte retenţia de apă. Iată câteva trucuri:

- ai grijă la aportul de sare consumat: evită să consumi sare în exces, murături, unt, brânză, alimente procesate şi alege-le, în schimb, pe cele bogate în potasiu (banane, piersici, prune, pepene etc);

- consumă fructe cu efect diuretic precum afine, portocale, lămâi şi legume precum castraveţi, salată verde, roşii, ţelină, varză, morcov etc; - limitează consumul de alcool, medicamentele cu efect antiinflamator sau băuturile cofeinizate precum ceaiuri, cafea şi alte băuturi carbogazoase cu conţinut de cofeină;

- studiile indică faptul că vitamina B6 şi capsulele de ulei de luminiţa nopţii diminuează cantitatea de apă reţinută de organism.

Schimbă-ţi stilul de viaţă

- Apucă-te de un sport - activitatea fizică este obligatorie:

- Evită să stai jos timp îndelungat (la birou sau în faţa televizorului);

- Nu purta haine foarte strâmte.