Cum să previi apariţia unui furuncul

1 2 jpg jpeg

Prevenirea unui furuncul presupune în primul rând o bună igienă personală. Este important să-ţi speli corpul în fiecare zi cu apă şi săpun. În cazul în care ai tăieturi sau alte leziuni ale pielii, trebuie dezinfectate bine şi acoperite cu un pansament steril. De asemenea, trebuie să porţi haine lejere, mai ales în timpul unor activităţi sportive.

Nu folosi prosoape şi lenjerie de corp în comun cu alţi membri ai familiei. Dacă ai aflat de la medic că eşti purtător al Stafilococului auriu, ai grijă să eviţi să porţi orice obiect vestimentar care favorizează transpiraţia.

Mănâncă legume şi fructe proaspete, bogate în vitamine, pentru un sistem imunitar puternic. În acest mod îţi reduci riscul de infecţii.

Stafilococul auriu este de cele mai multe ori de vină pentru apariţia unui furuncul. Acesta apare de obicei în zone precum nările, axila, zona inghinală.

Când ai nevoie de sfatul unui medic

Trebuie să consulţi un medic imediat dacă suferi de diabet sau faci tratament cu corticosteroizi. De asemenea, dacă furunculul este format în zona nasului, a urechilor sau a anusului, este important sfatul unui specialist, deoarece complicaţiile sunt mai frecvente. Uneori, pentru a trata furunculii, medicul îţi recomandă antibiotic administrat oral sau injectabil.

Utilizarea antibioticelor este recomandată numai de către medic.

Febra, umflarea feţei sunt, de asemenea, semnale de avertizare. Nu stoarce niciodată un furuncul, pentru că riscul de infecţie creşte. Punga de puroi se poate extinde şi poate să afecteze şi alte părţi ale corpului.

...adolescenţii prezintă cel mai mare grad de risc de apariţie a unui furuncul? De obicei, un furuncul care nu este afectat de complicaţii se vindecă în aproximativ 2 săptămâni.