Cum să eviţi toxiinfecţia alimentară
Tot mai mulţi producători de alimente aleg să folosească aditivi pentru a transforma produsele lor în unele durabile şi savuroase. Consumate în exces, alimentele cu aditivi pot afecta starea ta de sănătate. Din acest motiv se recomandă citirea cu atenţie a etichetelor de pe produsele ce urmează să le achiziţionezi.
Iată care sunt produsele la care trebuie să acorzi o atenţie deosebită pentru a te feri de pericolul unei toxiinfecţii!
Lactatele, sursă de calciu
Îndrăgite de marea majoritate a oamenilor, lactatele joacă un rol esenţial în alimentaţia corectă şi sănătoasă, mai ales dacă ţinem cont şi de piramida lui Maslow.
Însă nu întotdeauna vei găsi în magazine produse bio. Astfel că, dacă ne referim spre exemplu la brânza de burduf, aceasta poate să conţină amidon pentru a se obţine închegarea ei. Pentru a verifica produsul sau marca de la care ai cumparat apelează la un truc extrem de simplu şi anume: peste o cantitate mică de produs adaugă câteva picături de iod, dacă aceasta se albăstreşte înseamnă că produsul are o calitate foarte slabă şi este de evitat consumul său.
În cazul laptelui, fie degresat, fie gras alege o parte de lapte cu două de alcool pur, amestecă-le şi dacă într-un interval de maxim 5 secunde nu se formează nişte fulgi/bule pe marginea recipientului, atunci de asemenea calitatea laptelui a fost modificată, deci este de evitat.
Nici untul nu scapă de modificările aduse de producători, astfel că un produs de calitate se va cunoaşte doar dacă alegi să pui o bucată de unt în apă clocotită, el trebuie să se topească rapid şi să formeze un strat la suprafaţa apei, în timp ce margarina se va face bucăţi mai mici. Şi asta din cauza diverselor tipuri de ulei ce se folosesc în comercializarea untului de la cele vegetale până la cel de palmier, transformându-l astfel în margarină, produs de evitat şi nu foarte sănătos.
Pericolul din fructele uscate
De principiu, aceste fructe sunt bune pentru sănătatea ta, atât timp cât nu au un adaos mare de zahăr. Există diverse proceduri prin care se obţin fructele cristalizate şi cele uscate pe cale naturală. Culorile vii sunt de evitat în cazul acestor fructe deoarece prin deshidratare sau uscare, culoarea păleşte, deci fii cu băgare de seamă.
Află cât de benefică este budinca de orez şi când trebuie consumată AICI
Ca să le verifici alege să le pui în apă caldă, iar în cazul în care acestea devin incolore sau încep să se dizolve atunci data viitoare evită sortimentul ales. Coloranţii se regăsesc cu desăvârşire în cazul de faţă.
Chiar dacă ideea de a verifica mereu produsele cumpărate nu îţi surâde şi nu ai vrea să fii obligat de fiecare dată să faci asta, sănătatea ta o cere şi merită orice sacrificiu.
Din aceiaşi categorie de verificare face parte şi mierea de albine. Printre ingredientele extra se poate regăsi amidonul. Aşa că ai nevoie de o lingură de miere pe care să o pui în apă şi să adaugi câteva picături de acid acetic. Dacă acest amestec fie şuieră fie începe şi face bule nu îl consuma, nu este unul natural şi nici foarte sănătos.
Cum deosebeşti orezul bun de cel cu plastic?
Da, şi orezul face parte din categoria produselor modificate. Folosit la scară largă au existat de a lungul timpului mituri conform căruia anumite sortimente de orez ar fi contrafăcute.
Apelându-se la răşină sintetică, cartofi pentru a da o anumită savoarea acestui aliment. Ei bine, înainte de a-l găti alege să dai foc la o linguriţă de orez, dacă acesta începe să miroase a plastic sau să scoată un fum negru şi înecăcios alege să nu îl consumi.