Cum să eviţi toxiinfecţia alimentară

1 2 jpg jpeg

Tot mai mul┼úi produc─âtori de alimente aleg s─â foloseasc─â aditivi pentru a transforma produsele lor ├«n unele durabile ┼či savuroase. Consumate ├«n exces, alimentele cu aditivi pot afecta starea ta de s─ân─âtate. Din acest motiv se recomand─â citirea cu aten┼úie a etichetelor de pe produsele ce urmeaz─â s─â le achizi┼úionezi.

Iată care sunt produsele la care trebuie să acorzi o atenţie deosebită pentru a te feri de pericolul unei toxiinfecţii!

Lactatele, surs─â de calciu

2 jpg jpeg

├Ändr─âgite de marea majoritate a oamenilor, lactatele joac─â un rol esen┼úial ├«n alimenta┼úia corect─â ┼či s─ân─âtoas─â, mai ales dac─â ┼úinem cont ┼či de piramida lui Maslow.

├Äns─â nu ├«ntotdeauna vei g─âsi ├«n magazine produse bio. Astfel c─â, dac─â ne referim spre exemplu la br├ónza de burduf, aceasta poate s─â con┼úin─â amidon pentru a se ob┼úine ├«nchegarea ei. Pentru a verifica produsul sau marca de la care ai cumparat apeleaz─â la un truc extrem de simplu ┼či anume: peste o cantitate mic─â de produs adaug─â c├óteva pic─âturi de iod, dac─â aceasta se alb─âstre┼čte ├«nseamn─â c─â produsul are o calitate foarte slab─â ┼či este de evitat consumul s─âu.

├Än cazul laptelui, fie degresat, fie gras alege o parte de lapte cu dou─â de alcool pur, amestec─â-le ┼či dac─â ├«ntr-un interval de maxim 5 secunde nu se formeaz─â ni┼čte fulgi/bule pe marginea recipientului, atunci de asemenea calitatea laptelui a fost modificat─â, deci este de evitat.

Nici untul nu scap─â de modific─ârile aduse de produc─âtori, astfel c─â un produs de calitate se va cunoa┼čte doar dac─â alegi s─â pui o bucat─â de unt ├«n ap─â clocotit─â, el trebuie s─â se topeasc─â rapid ┼či s─â formeze un strat la suprafa┼úa apei, ├«n timp ce margarina se va face buc─â┼úi mai mici. ┼×i asta din cauza diverselor tipuri de ulei ce se folosesc ├«n comercializarea untului de la cele vegetale p├ón─â la cel de palmier, transform├óndu-l astfel ├«n margarin─â, produs de evitat ┼či nu foarte s─ân─âtos.

Pericolul din fructele uscate

2 jpg jpeg

De principiu, aceste fructe sunt bune pentru s─ân─âtatea ta, at├ót timp c├ót nu au un adaos mare de zah─âr. Exist─â diverse proceduri prin care se ob┼úin fructele cristalizate ┼či cele uscate pe cale natural─â. Culorile vii sunt de evitat ├«n cazul acestor fructe deoarece prin deshidratare sau uscare, culoarea p─âle┼čte, deci fii cu b─âgare de seam─â.

Afl─â c├ót de benefic─â este budinca de orez ┼či c├ónd trebuie consumat─â AICI

Ca s─â le verifici alege s─â le pui ├«n ap─â cald─â, iar ├«n cazul ├«n care acestea devin incolore sau ├«ncep s─â se dizolve atunci data viitoare evit─â sortimentul ales. Coloran┼úii se reg─âsesc cu des─âv├ór┼čire ├«n cazul de fa┼ú─â.

Chiar dac─â ideea de a verifica mereu produsele cump─ârate nu ├«┼úi sur├óde ┼či nu ai vrea s─â fii obligat de fiecare dat─â s─â faci asta, s─ân─âtatea ta o cere ┼či merit─â orice sacrificiu.

Din aceia┼či categorie de verificare face parte ┼či mierea de albine. Printre ingredientele extra se poate reg─âsi amidonul. A┼ča c─â ai nevoie de o lingur─â de miere pe care s─â o pui ├«n ap─â ┼či s─â adaugi c├óteva pic─âturi de acid acetic. Dac─â acest amestec fie ┼čuier─â fie ├«ncepe ┼či face bule nu ├«l consuma, nu este unul natural ┼či nici foarte s─ân─âtos.

1 2 jpg jpeg

Cum deosebe┼čti orezul bun de cel cu plastic?

1 2 jpg jpeg

Da, ┼či orezul face parte din categoria produselor modificate. Folosit la scar─â larg─â au existat de a lungul timpului mituri conform c─âruia anumite sortimente de orez ar fi contraf─âcute.

Apel├óndu-se la r─â┼čin─â sintetic─â, cartofi pentru a da o anumit─â savoarea acestui aliment. Ei bine, ├«nainte de a-l g─âti alege s─â dai foc la o linguri┼ú─â de orez, dac─â acesta ├«ncepe s─â miroase a plastic sau s─â scoat─â un fum negru ┼či ├«nec─âcios alege s─â nu ├«l consumi.