Cum recuno┼čti anorexia

1 2 jpg jpeg

Cauzele anorexiei Frica obsesiv─â de a nu se ├«ngr─â┼ča le face pe femeile care sufer─â de anorexie s─â aib─â o greutate mai mic─â dec├ót cea normal sau s─â consume doar anumite alimente.

Acestea de asemenea, refuz─â s─â m─ân├ónce cu alte persoane, dar pot avea ┼či un program intens de exerci┼úii fizice. Anorexia este influen┼úat─â de factori psihologici, genetici, culturali, dar ┼či sociali.

Absen┼úa menstrua┼úiei mai mult de trei luni, constipa┼úia, senza┼úia de grea┼ú─â, c├ót ┼či o paloare a pielii se num─âr─â printre semnalele tulbur─ârii de alimenta┼úie. Pot ap─ârea complica┼úii, cum ar fi modific─ârile ritmului cardiac, cele gastrointestinal, c├ót ┼či bolile renale.

O persoană anorexică are aspect fragil, poate suferi din cauza deshidratării, poate resimţi o stare permanentă de oboseală, ameţeli.

Te-ar mai putea interesa ┼či:

- Simptomele anorexiei, boal─â psihologic─â fatal─â

- Hormonul fericirii, de ajutor în cazul anorexiei

- Anorexia ┼či bulimia la adolescente

├Än plus, ea nu se va considera niciodat─â suficient de slab─â. De cele mai multe ori persoana care are aceast─â tulburare nu va recunoa┼čte c─â are o problem─â.

Anorexia afecteaz─â ┼či creierul

Un studiu realizat la Universitatea Yale a ar─âtat c─â, cu c├ót dureaz─â mai mult perioada de ├«nfometare, cu at├ót mai mult se resimte ┼či creierul. Vestea bun─â este c─â studiul a relevat c─â fenomenul este reversibil.

Astfel, materia cenu┼čie ├«ncepe s─â se refac─â ├«n momentul ├«n care persoana care suferea de anorexie s-a vindecat ┼či a ajuns la un num─âr optim de kilograme.

Leu┼čteanul nu este numai un condiment care d─â un gust excelent ciorbelor, ci ┼či un bun leac ├«mpotriva anorexiei. Dou─â frunze de leu┼čtean, consumate cu pu┼úin timp ├«nainte de mas─â, reu┼česc s─â redea pofta de m├óncare.

Acest lucru se datoreaz─â uleiurilor ┼či substan┼úelor amare pe care le con┼úin frunzele. Acestea sunt un excelent stimulent digestiv. ┼×i portocalele, ghimbirul sunt indicate.