Cum recunoşti anorexia

1 2 jpg jpeg

Cauzele anorexiei Frica obsesivă de a nu se îngrăşa le face pe femeile care suferă de anorexie să aibă o greutate mai mică decât cea normal sau să consume doar anumite alimente.

Acestea de asemenea, refuză să mănânce cu alte persoane, dar pot avea şi un program intens de exerciţii fizice. Anorexia este influenţată de factori psihologici, genetici, culturali, dar şi sociali.

Absenţa menstruaţiei mai mult de trei luni, constipaţia, senzaţia de greaţă, cât şi o paloare a pielii se numără printre semnalele tulburării de alimentaţie. Pot apărea complicaţii, cum ar fi modificările ritmului cardiac, cele gastrointestinal, cât şi bolile renale.

O persoană anorexică are aspect fragil, poate suferi din cauza deshidratării, poate resimţi o stare permanentă de oboseală, ameţeli.

Te-ar mai putea interesa şi:

- Simptomele anorexiei, boală psihologică fatală

- Hormonul fericirii, de ajutor în cazul anorexiei

- Anorexia şi bulimia la adolescente

În plus, ea nu se va considera niciodată suficient de slabă. De cele mai multe ori persoana care are această tulburare nu va recunoaşte că are o problemă.

Anorexia afectează şi creierul

Un studiu realizat la Universitatea Yale a arătat că, cu cât durează mai mult perioada de înfometare, cu atât mai mult se resimte şi creierul. Vestea bună este că studiul a relevat că fenomenul este reversibil.

Astfel, materia cenuşie începe să se refacă în momentul în care persoana care suferea de anorexie s-a vindecat şi a ajuns la un număr optim de kilograme.

Leuşteanul nu este numai un condiment care dă un gust excelent ciorbelor, ci şi un bun leac împotriva anorexiei. Două frunze de leuştean, consumate cu puţin timp înainte de masă, reuşesc să redea pofta de mâncare.

Acest lucru se datorează uleiurilor şi substanţelor amare pe care le conţin frunzele. Acestea sunt un excelent stimulent digestiv. Şi portocalele, ghimbirul sunt indicate.