Cele mai toxice produse din casa ta

Săpunul antibacterian
Săpunurile antibacteriene pentru mâini nu sunt cu nimic mai diferite sau mai eficiente decât clasicele săpunuri, însă prezintă anumite riscuri pentru sănătate. Studiile arată că triclosanul, ingredientul activ din săpunul antibacterian, ar putea contribui la modificarea rezistenţei bacteriilor la antibiotice.
Produsele de curăţenie şi odorizantele de cameră sunt toxice
Atunci când sunt folosite în mod excesiv, în spaţii mici, acestea afectează sănătatea din cauza celor doi compuşi pe care îi conţin: eteri de glicol şi terpene. Eterii sunt foarte toxici datorită compuşilor lor, în timp ce terpenii reacţionează cu ozonul din aer, creând o combinaţie otrăvitoare pentru organism.
Odorizantele de interior conţin compuşi organici volatili, cum este dioxidul de azot, iar produsele de curăţenie conţin paradiclorbenzen, ca şi naftalina.
Cele mai toxice produse din casa ta - Lumânările parfumate
Peste 40% dintre lumânările parfumate conţin substanţe toxice pentru organism, din cauză că sunt realizate din ceară de parafină, iar fitilurile, în timp ce ard, emană compuşi periculoşi precum toluen sau benzen.
Cercetătorii americani subliniază faptul că lumânările pe bază de parafină sunt toxice din cauză că ele nu ajung să ardă la o temperatură destul de mare pentru a putea distruge moleculele periculoase produse de acestea.
Cele mai toxice produse din casa ta - Vasele din teflon
Acestea nu-ţi mai mănâncă timpul cu spălatul, dar la temperaturi ridicate politetrafluoretilena, substanţa care face teflonul non-lipicios, emite gaze toxice, care pot afecta, în timp, fertilitatea şi chiar favoriza apariţia cancerului şi a altor probleme de sănătate.
Optează pentru vasele din oţel sau inox, sau dacă trebuie să utilizezi vase căptuşite cu teflon, găteşte mâncarea la temperaturi mai scăzute.
Imprimantele cu laser - Cele mai toxice produse din casa ta
Potrivit unui studiu, imprimantele cu laser răspândesc particule ultrafine care afectează sănătatea. Nici imprimantele cu cerneală nu sunt mai sigure, ele eliberează în aer compuşi volatili organici care afectează inima şi plămânii.