Ce problemă de sănătate ascund mâinile amorţite

1 2 jpg jpeg

Dacă ai stat foarte mult într-o anumită poziţie cel mai probabil te confrunţi cu câteva dintre simptomele de mai sus, însă dacă nu poziţia corpului este cea care declanşează aceste simptome, atunci este necesar să mergi al medicul specialist deoarece pot semnala prezenţa unor afecţiuni ca diabetul, dficienţa de vitamine mai ales vitamina B12 sau poate un accident vascular cerebral.

Stimulează punctele reflexogene din palme

2 jpg jpeg

Atât palmele cât şi tălpile pot evidenţia atunci când este o problemă în organismul tău deoarece prezinţă terminaţiile nervoase ale organelor. Nu degeaba sunt recomandate şedinţe de reflexoterapie periodic pentru a relaxa întregul corp şi a evita blocajele ce pot să apară.

Astfel, dacă simţi amorţeli frecvente în vârful degetelor de la mână, vizitează neaparat un cardiolog doarece acesta este un semn al unei boli cardiovasculare.

Deficitul vitaminic mai ales lipsa de vitamina B şi E se va resimţi de asemenea în interiorul palmelor, acordă o atenţie sporită alimentaţiei tale şi masează prin mişcări circulare palmele confrom punctelor din imaginea de mai sus.

Nu sări peste orele de odihnă deoarece un organism suprasolicitat este posibil să amorţească şi să nu te mai poată susţine în toate activităţile tale. Astfel, la primul simptom de amorţeală i-a o pauză, bea un pahar apă. Dacă simptomele nu dispar, atunci mergi de urgenţă la medic.

Combinaţia de paloare nejustificată, amorţeala mâinilor pot fi semnalul sindromului Buerger care apare mai ales la fumători şi provoacă inflamarea capilarelor. Însă mai există şi posibilitatea de a dezvolta sindromul de tunel carpian, un consult de specialitate va elucida cauza provocatoare.

Află ce înseamnă când ţi se zbate ochiul AICI

Hidratează-te corespunzător

Atât alimentaţia cât şi hidratarea şi mişcarea sunt esenţiale pentru sănătatea ta. În lipsa chiar şi a unuia dintre aceste componenten te poţi confrunta cu picioarele umflate, senzaţia de furnicătură în palme şi picioare mai ales noaptea când circulaţia sangvină este afectată şi îngreunată.

Dacă aceste simptome devin o rutină a zilei nu ezita să te prezinţi de urgenţă la medicul cardiolog, mai ales dacă aceste amorţeli vin însoţite şi de durere la nivelul umărului ce se lasă pe braţ, acesta este semnalul infarctului de miocard.

În cazul în care la aceste amorţeli observi că te confrunţi şi cu dificultăţi de respiraţie sau simţi o durere puternică în piept atunci mai mult ca sigur există anumite probleme la nivelul aparatului cardiovascular.

Asigură-te întotdeauna că orice simptom oferit de organismul tău poate fi ţinut sub control şi nu te feri să mergi la medic, mai bine să previi şi să tratezi orice problemă în stadiu incipient decât să amâni până nu se mai poate face nimic.