Ce facem când avem tensiunea mare. Sfaturi pe care toţi ar trebui să le urmăm

Tensiunea ridicată provoacă probleme foarte grave, iar un studiu ne avertizează că 12.8% din totalul deceselor la nivel mondial survin din cauza problemelor de tensiune. Tensiunea ridicată poate duce la infarct, atac cerebral, anevrisme sau blocaj renal. Mai rău este că 65% dintre persoanele sub 40 de ani nici nu ştiu că au tensiune mare, iar procentul persoanelor peste 50 de ani este de 50%.
Dacă rişti să dezvolţi probleme legate de tensiune, mai ales la tinereţe, nu este o idee prea strălucită să începi un tratament medicamentos, deoarece acesta dă efecte secundare neplăcute, precum insomnii, crampe, confuzie. Astfel că, tensiunea mare poate fi ţinută sub control fără probleme, asta dacă urmezi câteva sfaturi.
Ce facem când avem tensiunea mare – consumul de potasiu ajută la controlul tensiunii arteriale
Potasiul este de mare ajutor atunci când ai probleme cu tensiunea arterială, aşadar trebuie să te îngrijeşti să consumi între 2.000 şi 4.000 mg de potasiu pe zi. Alimente bogate în potasiu sunt: roşii, pepene, fasole, mazăre, cartofi dulci, suc natural de portocale, prune şi stafide uscate.
Un lucru este cert, cei care au tensiunea mare trebuie să renunţe la consumul excesiv de sare. Dacă îţi place mâncarea sărată şi ai probleme cu tensiunea mare, încearcă să înlocuieşti sarea cu alte condimente mai sănătoase pentru mâncare. Consumul optim de sodiu pe zi nu trebuie să fie mai mare de 1.500 de miligrame pe zi, având în vedere că o linguriţă de sare conţine cca 2.000 de mg de sodiu.
Ce facem când avem tensiunea mare – renunţarea la consumul în exces de sodiu
Hidratarea şi mişcarea, precum şi scăparea de câteva kg în plus, sunt extrem de importante pentru orice om, mai ales pentru cei care suferă de tensiune mare. Exerciţiile fizice moderate ajută la circulaţia sângelui la inimă şi acest lucru scade tensiunea. Hidratarea este la fel de importantă, iar ceaiurile nu trebuie evitate, mai ales ceaiurile care scad tensiunea (http://www.clicksanatate.ro/Ceaiuri-care-scad-tensiunea-top-5_0_10656.html) precum ceaiul de păducel, de mesteacăn sau ceaiul negru.
Ce facem când avem tensiunea mare – slăbitul şi renunţarea la fumat şi alcool, foarte importante
Persoanele care au probleme cu creşterea tensiunii ar trebui să renunţe treptat la obiceiurile nesănătoase, precum alcoolul sau fumatul. De asemenea, poţi recurge la suplimente cu coenzima Q10, care are rolul de a reduce presiunea arterială. Înainte de a începe un tratament cu un astfel de supliment, întreabă medicul.
Un studiu a demonstrat că un consum de 225 de ml de suc de sfeclă scade tensiunea arterială cu 7%. Aşadar, atunci când tensiunea este mare şi vrei un medicament natural rapid, nu uita de sucul de sfeclă.