Ce este şi de ce apare gingivita

1 2 jpg jpeg

Simptomele bolii Gingivita se manifestă prin înroşirea gingiilor, sângerări gingivale, mâncărimi locale, chiar umflarea gingiilor. Când ne spălăm pe dinţi gingiile pot deveni chiar dureroase. Gingivita poate să apară la orice vârstă, însă sunt mai predispuşi vârstnicii. De asemenea, există o predispoziţie mai mare în rândul bărbaţilor. Cauzele gingivitei De cele mai multe ori, gingivita are drept cauză o igienă dentară precară, care favorizează apariţia plăcii bacteriene. De asemenea, există factori care pot favoriza gingivita, şi anume fumatul, anumite medicamente recomadate în cazul unor afecţiuni. Poate apărea, de asemenea, la persoanele care suferă de diabet, de afecţiuni hormonale sau de leucemie.

Cel mai simplu şi mai eficient mod de prevenire a acestei afecţiuni este periajul în mod regulat, de cel puţin 2 ori pe zi, pentru a elimina placa bacteriană. Pentru eficienţă, poate fi folosit o pasta de dinti de fluor. Este utilă şi folosirea apei de gură, cât şi a aţei dentare, pentru eliminarea bacteriilor.

Este necesar un consult la medicul dentist cel puţin o dată pe an. O dietă echilibrată, care nu se bazează pe dulciuri şi alimente care conţin acizi poate preveni apariţia anumitor boli dentare, cum ar fi gingivita.

Un periaj corect durează aproximativ 2 minute. Pentru o mai bună igienă orală, foloseşte o perie de dinţi electrice.

Este importantă diagnosticarea şi tratarea gingivitei, pentru că pot exista situaţii în care să favorizeze apariţia parodontozei, afecţiune gravă, care poate duce chiar la pierderea danturii.