Ce boli se ascund în spatele tulburărilor de vedere

1 2 jpg jpeg

Tumorile pe creier pot avea ca simptom tulburările de vedere: vedere înceţoşată, pierdere temporară a vederii. Aceste simptome sunt însoţite de vărsături, dificultăţi la mers sau de vorbire.

Migrenele pot fi însoţite de puncte luminoase şi de puncte negre, de linii sau de vedere distorsionată.

O altă afecţiune care poate da tulburări de vedere este şi hipertensiunea arterială. Pe lângă manifestări ca dureri de cap sau ameţeli, problema mai poate fi însoţită şi de apariţia de puncte luminoase sau negre în campul vizual.

O altă boală care se poate manifesta şi prin apariţia problemelor oftalmologice este diabetul zaharat. În afară de setea excesivă, simptom specific diabetului, mai apar ca simptome precum vederea înceţoşată, scăderea în greutate.

Este important de ştiut că tulburările de vedere mai pot apărea şi din cauza oboselii cronice, dacă urmezi un tratament medicamentos sau dacă treci printr-o perioadă stresantă, la serviciu sau acasă.

În aceste cazuri, tulburările trec de la sine, dacă recurgi la plimbări în aer liber, la odihnă, cel puţin opt ore pe noapte şi la o alimentaţie sănătoasă.

Apare atunci când tulburările de vedere apar din senin, fiind însoţite de ameţeli, de leşin sau de senzaţia de greaţă. În aceste situaţii, este indicat să mergi la un control medical.

Doctorul va fi cel care te va consulta şi cel care te va trimite la un medic specialist, care va stabili exact cauzele tulburărilor de vedere de care suferi. Totodată, trebuie să te prezinţi de urgenţă la doctor dacă, brusc, suferi de junghiuri puternice în zona tâmplelor, însoţite de senzaţia de vomă şi ameţeală.

Legume şi fructe care conţin betacaroten: morcovi, piersici, kiwi, caise, mango.

Alimente bogate în luteină şi zeaxantină: varză, spanac, ouă, napi.

Fructe şi legume cu un conţinut bogat de vitamina C: lămâi, kiwi, portocale, roşii, ardei graşi, conopidă.

Alimente bogate în acizi graşi Omega-3: sardine, macrou, ton, somon, nuci, fasole.

Alimentele care conţin zinc: carne de vită, ficat, lapte, cereale.