Ce boli ale organelor interne sunt semnalate de durerea de coloană

1 2 jpg jpeg

Ştiai că aproximativ 70% din cazurile de dureri de cap sunt cauzate de problemele la nivelul coloanei vertebrale? Şi asta se datorează în mare parte poziţiei încorecte menţinte pe parcursul zilei, uneori continuată şi în somn.

Coloana vertebrală reprezintă practic un punct de ancorare pentru toate celelalte componente ale organismului uman, fiind axul central al structurii fizice, starea sa de sănătatea răsfrângându-se asupra întregului organism.

De cele mai multe ori ajungem să tratăm efectele durerii resimţite şi nu cauza ce a condus la apariţia ei.

Disfuncţiile unui disc intervertebral

Coloana vertebrală este o structură rezistentă şi totodată flexibilă ce permite mobilitatea corpului, susţinând atât capul cât şi corpul, în alcătuirea căreia se regăsesc 33-34 de vertebre, între ele existând discuri intervertebrale care contribuie la amortizarea şocurilor.

2 jpg jpeg

În cazul în care la nivel intervertebral se produc anumite modificări, te poţi confrunta ulterior cu dificultăţi de înghiţire, probleme ale vederii.

Dacă ţi se întâmplă periodic să resimţi furnicături sau anumite dureri la nivelul membrelor superioare, ar trebui să te îndrepti către zona cervicală, în primul rând să conştientizezi poziţia în care stai şi să consulţi un specialist pentru a preveni şi alte probleme.

Cele 4 zone ale coloanei şi problemele ei

Coloana vertebrală se împarte în patru regiuni, fiecare având un anumit număr de vertebre. Astfel ave, zona cervicală formată din 7 vertebre cervicală, zona toracală cu 12 vertebre toracale, zona lombară cu 5 vertebre lombare şi zona sacrului cu coccisul.

Lungimea coloanei vertebrale diferă la femei faţă de bărbaţi, reprezentând aproximativ 40% din lungimea totală a coprului. La bărbaţi lungimea medie este de 73 de centimetri, faţă de 63 de centimetri la femei.

Află cum poţi să îţi menajezi coloana AICI

Durerea de cap, semn al problemelor din zona cervicală

1 2 jpg jpeg

Zona cervicală este responsabilă cu vascularizarea capului, a creierului, iar orice dereglare a nervilor care tranzitează această zonă se poate resimţi prin prezenţa durerilor de cap, stări de nervozitate, insomnie, boli ale tiroidei, ameţeală cronică sau chiar ameţeli.

Zona toracică este direct responsabilă de starea de sănătate a organelor aflate în cutia toracică. Începând din zona braţelor, de la coate în jos până la intenstinul subţire şi sistemul limfatic. Orice problemă survenită la nivelul discurilor intervertebrale, a vertebrelor sau a nervilor tranzitorii zonei toracale se pot resimţi prin intermediul afecţiunilor precum cele respiratorii, boli funcţionale ale inimii, boli ale vezicii urinare, zona zoster.

Nu neglija sănătatea coloanei tale vertebrale, consumă suficientă apă astfel încât să previi deshidratarea discurilor, încearcă să nu faci mişcări bruşte sau să ridici greutăţi fără a avea o poziţie corectă atât a coloanei cât şi a genunchilor.

Sportul, alimentaţia şi odihna trebuie să fie la rang de artă în viaţa ta pentru a te bucura de sănătate cât mai mult timp posibil.

Vertebra T11 responsabilă de afecţiunile pielii

Problemele apărute la nivelul vertebrei T6 de exemplu corespund zonei stomacului, iar durerile frecvente de stomac, arsurile gastrice sau chiar indigestiilor se pot datora afectării discului vertebral.

Cele 5 vertebre lombare corespund zonei începând de la colon până la terminarea picioarelor, mai ales că a nivel lombar, mai exact între vertebrele L4-L5 ia naştere nervul sciatic, cel mai lung şi voluminos nerv al organismului şi totodată principalul nerv al picioarelor.

Simptomele posibile ce pot anunţa o problemă la nivelul coloanei lombare sunt cele legate de tranzitul colonului, constipaţie, carmpe, cârcei, prezenţa herniei inghinale, o circulaţie periferică deficitară, picioare tot timpul reci, dureri dese de spate însoţite de urinări frecvente cât şi platfusul.