Ce afecţiuni indică unghiile tale

1 2 jpg jpeg

Au pete şi fisuri

Dacă ai unghii cu fisuri pronunţate, pete albe şi suprafaţă prăfoasă te-ar ajuta un tratament de reechilibrare a nivelului hidric al unghiei. Va combate deshidratarea, tendinţa de exfoliere, le va reda flexibilitatea în mod natural şi le va asigura un nivel optim de proteine, necesar pentru a restabili legăturile dintre straturile unghiilor. E necesar să-l aplici pe toată lungimea unghiei, în două straturi.

2 jpg jpeg

Ce afecţiuni indică

Mulţi cred că petele albe de pe unghii semnalează o carenţă de calciu, însă aceste pete sunt mai degrabă semn al lipsei de zinc sau urmările unei lovituri a unghiei. Pot fi şi efecte secundare ale administrării unor medicamente. Dacă apar pe mai multe unghii şi persistă în timp, pot indica prezenţa unei infecţii fungice, anemii, infecţii sau boli mai grave ale ficatului, ale inimii.

Sunt casante sau au aspect ondulat

Ai unghiile dure, cu imperfecţiuni, onduleuri? Sunt curbate sau crăpate pe margini? Caută un tratament pentru unghii casante, care să le hidrateze, să le redea vitalitatea şi flexibilitatea. Te-ar putea ajuta şi un întăritor de unghii sub forma unui lac, care acţionează în câteva zile, protejând unghiile împotriva ruperii.

2 jpg jpeg

În prezenţa unor afecţiuni cu care corpul se luptă, unghiile au de suferit. Fiind lăsate de organism pe planul doi, pot ajunge să aibă cute sau să devină casante, ceea ce poate să indice şi o carenţă de fier. Aceste probleme de ordin estetic pot fi şi urmarea administrării unui medicament puternic ori efectul unei terapii recomandate în caz de cancer.

Sunt deteriorare

În cazul în care unghiile tale sunt subţiri, îngălbenite, fragile şi fără luciu, e posibil să observi şi că nu cresc, cresc foarte greu, sau au tendinţă să se despice şi să crape. Poate fi vorba despre o deterioarare chimică, dar problema devine de domeniul trecutului dacă aplici un tratament regenerator, care le vindecă, le îmbunătăţeşte structura de la bază până la vârf.

2 jpg jpeg

Ce afecţiuni indică

Unghiile se pot schimba la culoare ca urmare a înaintării în vârstă, dar cel mai des este un fapt asociat fumatului excesiv pe o perioadă lungă de timp. Petele acestea galbene de pe unghii ar trebui să fie semnal de alarmă că e timpul să reduci sau să iei măsuri pentru stoparea fumatului. Alte motive pentru îngălbenirea lor sunt folosirea frecventă a lacurilor sau aplicarea unghiilor artificiale. Dacă pe lângă îngălbenire, unghiile sunt îngroşate şi au un ritm lent de creştere este posibil să ai probleme cu plămânii. De asemenea, petele galbene şi pale spre margini ar trebui să te convingă să-ţi programezi o vizită la un diabetolog.

Se exfoliază frecvent ori sunt moi

Nu mai ştii cum să redai frumuseţea unghiilor tale care se exfoliază în straturi sau prea subţiri, care nu cresc? Înainte de toate, oricât de mult te-ar tenta, evită să le pileşti! Ce mai poţi face este să aplici pe unghiile curate, uscate, 2-3 straturi de tratament special pentru unghii exfoliate, care combate problema vârfurilor scorojite, stabilizează straturile unghiei şi le asigură creşterea. Ai nevoie de o soluţie care să confere unghiilor, pe lângă protecţie contra ciobirii, un plus de amino-acizi şi de proteine (cheratină). Proteinele sunt esenţiale pentru creşterea unghiilor, în procesul de cheratinizare.

2 jpg jpeg

Unghiile care se crapă cu uşurinţă pot fi efectul unui mediu cu umiditate redusă sau a folosirii frecvente a produselor de curăţare pentru unghii şi a unei carenţe de vitamina A şi de calciu. Directorul Academiei americane de dermatologie, dr. Joshua Fox, atrage atenţia că exfolierea poate fi simptomul unor tulburări de tiroidă, iar dacă apar adâncituri pe unghii, acestea pot fi semnul instalării psoriazisului.