Cauze mai puţin cunoscute ale febrei

1 2 jpg jpeg

Stresul poate fi vinovat

Oamenii de ştiinţă spun că stresul cronic poate afecta producţia de serotonină, hormon care ajută la funcţionarea optimă a sistemului nervos. Când acest hormon nu mai este secretat în mod corespunzător apar manifestări neplăcute ale corpului, printre care şi febra. Este cunoscută drept febră psihogenă.

Embolia pulmonară Este cunoscut faptul că pneumonia şi virozele au drept simptom şi febra. Şi embolia pulmonară însă poate da astfel de manifestări. Boala apare când un cheag de sânge blochează brusc o arteră pulmonară. Printre manifestări se mai numără şi respiraţia îngreunată, transpiraţiile abundente şi durerea în piept. Pacientul trebuie transportat de urgenţă la spital.

Febra poate să apară şi în urma administrării unor medicamente. Poate fi vorba despre unele pastile contra hipertensiunii arteriale, dar şi unele antibiotice pot avea acest efect.

La bebeluşi, febra poate să apară şi în momentul erupţiilor dentare.

Diareea

Febra poate să apară şi în cazul în care o persoană suferă de indigestie. De asemenea, infecţiile urinare se pot manifesta prin febră. Alte simptome ale cistitei sunt usturimea la micţiune, urină cu sânge, urinări dese, dar şi dureri în zona pelvină.

Leucemia

Febra apare şi în caz de cancer, mai ales leucemie şi cancer de rinichi. Simptomele se întind pe o perioadă îndelungată.

Ce trebuie să mai ştii

Există patru grade ale febrei, şi anume: starea subfebrilă (37-38ºC), febra moderată (38-39ºC), febra ridicată (39-41ºC) şi febra foarte mare, adică mai mult de 41ºC (hipertermie).