Cauze ale migrenei pe care trebuie să le ştii

1 2 jpg jpeg

Dormi prea puţin Dacă ştii că te confrunţi adesea cu migrene, încearcă să dormi suficient şi nu pierde nopţile! Ideal ar fi să ai un program de odihnă pe care să-l respecţi inclusiv la sfârşit de săptămână. În acest fel, nu numai că vei scăpa de migrene, dar vei avea mai multă energie, te vei concentra mai bine şi nu vei risca să te îngraşi. „Sari” peste mese Un alt obicei care te va feri de migrene este păstrarea unui program de masă care menţine nivelul de glucoză la un nivel normal.

Dacă renunţi la una dintre mese sau dacă amâni luarea acesteia cu mai multe ore creşte riscul de a avea dureri de cap.

Stresul se numără printre factorii care favorizează apariţia migrenelor. Efectul stresului prelungit este creşterea nivelului unor substanţe chimice de la nivelul creierului.

Odată ce te relaxezi, cum se întâmplă în concediu, se produce o scădere bruscă a nivelului acestor substanţe, ceea ce duce la apariţia migrenelor.

Citeşte şi: Semne ciudate care prevestesc o migrenă

Fluctuaţiile nivelului de hormon estrogen reprezintă o altă cauză a migrenelor. Se întâmplă în mod normal în timpul menstruaţiei, dacă iei anticoncepţionale, la menopauză sau imediat după ce ai născut.

...mirosurile tari (parfumurile, mirosul de ţigară), zgomotele de intensitate crescută, lumina puternică – toate acestea îţi pot da migrene?

Excesul de cafea sau renunţarea bruscă la cafea conduc la ivirea migrenelor. De asemenea, dacă bei cafea doar în timpul săptămânii de lucru, iar în weekend nu, e posibil ca la finalul săptămânii să suferi de dureri de cap.

Şi băuturile care conţin taninuri, precum ceaiul verde sau negru, vinul roşu, pot da migrene, deci ar fi bine să le eviţi.

Carnea de porc sau cea procesată, prăjelile, ciocolata, substanţele din diverse alimente, precum glutamatul monosodic, aspartamul, nitraţii, sunt posibili factori responsabili pentru apariţia migrenelor. Şi dacă suferi de boala celiacă şi ai alergie la gluten poţi avea dureri. Ţine un jurnal cu tot ceea ce mănânci şi momentele în care ai migrene, pentru a depista alimentele cauzatoare.