„Am fost diagnosticat cu cancer pancreatic la 26 de ani”. Care au fost primele mele simptome?

Un bărbat de 26 de ani a primit un diagnostic șocant, de cancer, după ce a experimentat „dureri intense”.

Manny Garcia, în vârstă de 26 de ani, se afla într-o călătorie de afaceri în Germania cu tatăl său când a început să aibă dureri bruște și ascuțite în abdomen.

El a spus pentru Express.co.uk: „A început cu o durere acută în ficat, care a venit și a plecat, dar inițial, am interpretat-o ca pe o durere de stomac”.

Au urmat și alte simptome precum greața și vărsăturile, dar inițial le-a pus pe seama călătoriei.

image

Foto: Manny Garcia, supraviețuitor, cancer pancreatic. Foto: Express

Când s-a întors acasă în Miami, Florida, simptomele lui s-au înrăutățit, determinându-l să caute tratament la uregență.

După ce i-au revizuit cazul, medicii l-au instruit să ia un laxativ și l-au trimis acasă.

Dar sănătatea lui a început să se deterioreze rapid, iar Manny, care este muzician, antrenor de parașutism și reprezentant de vânzări pentru producătorii de instalații sanitare și de feronerie de lux, a trebuit să înceapă să elimine anumite alimente din dieta sa „săptămână după săptămână”.

El a spus: „Slăbeam mult, deoarece abdomenul meu se umfla. Durerile de ficat deveneau din ce în ce mai dureroase și apăreau mai frecvent.”

Înrăutățirea simptomelor l-a determinat pe tânărul de 26 de ani să meargă direct la un gastroenterolog, care bănuia că Manny suferea de gastrită.

Doctorul a programat apoi o nouă consultație, peste 8 luni, pentru a vedea evoluția.

Dar Manny a continuat să se simtă din ce în ce mai rău, așa că și-a sunat gastroenterologul, explicându-i că nu poate aștepta atât de mult.Au urmat endoscopie, ecografie, tomografie computerizată și biopsie , iar ulterior, tânărului de 26 de ani a primit un diagnostic la care nu se aștepta.

Era duminica Paștelui, când a primit vestea sumbră că are un tip rar de cancer pancreatic în stadiul patru. În acest moment, Manny avea tumori la pancreas, ficat, coloana vertebrală și creier.

În ciuda prognozei dificile, inițial s-a simțit ușurat. „Primul meu gând când mi-am primit diagnosticul a fost ușurare, deoarece am știut în sfârșit care era problema și că ne-am putea pune la treabă pentru a o corecta”, a spus el.

Manny a început apoi chimioterapie, ceea ce a făcut o diferență „imediată”, permițându-i să mănânce mai mult.

De asemenea, a participat la un tratament experimental de imunoterapie care a implicat două medicamente, care sunt utilizate în combinație pentru a trata anumite forme de cancer.

Pe măsură ce anul 2019 se apropia de sfârșit, Manny a primit un apel de la medicul său că nu mai are semne de boală.

El a spus: „Eram extrem de încrezător că voi fi mai bine și eram fericit că m-am vindecat atât de repede. Chimioterapia este cea care mi-a salvat imediat viața, iar imunoterapia este cea care m-a adus la remisie completă”, a adăugat Manny.

Acum are 30 de ani și intenționează să-și urmeze visele.

Sursa: Express